Călăraşi

articolul anterior articolul urmator

CNP-ul, obligatoriu la recensământ. La Călăraşi au fost recenzate peste 57.000 de locuinţe

0
26 Oct 2011 16:00:00
Autor: adevarul
Foto Adevărul/Recensământul populaţiei se încheie la 31 octombrie
Foto Adevărul/Recensământul populaţiei se încheie la 31 octombrie

Confuzia legată de codul numeric personal la recensământ a fost clarificată. Tot cetăţenii au obligativitatea de a declara CNP-ul, iar cei care nu au făcut-o vor fi amendaţi dacă nu vor fi găsiţi acasă.

Situaţia a fost clarificată de preşedintele Institutului Naţional de Statistică, Vergil Voineagu. El a precizat că neînţelegerile despre CNP au pornit de la purtătorul de cuvânt al instituţiei, Vladimir Alexandrescu, care a şi fost demis. "Refuzul populaţiei de a furniza informaţii despre codul numeric personal, limba maternă sau naţionalitate, este ilegal. Nicio persoană nu mai este autorizată să dea declaraţii care exced comunicatele Comisiei Centrale pentru Recensământ", a mai declarat Voineagu.

Aşadar, recenzorii se întorc să ia CNP-ul de la persoanele care nu au dorit să-l declare, ca urmare a declaraţiilor apărute în presă. Purtatorul de cuvânt al Insitutului Naţional de Statistică, Vladimir Alexandrescu, a declarat, sâmbăta trecută, că declararea CNP-ului nu este obligatorie în faţa recenzorilor.

Pe locul 14 la nivel naţional

La Călăraşi, până pe 25 octombrie, au fost recenzate 57.657 locuinţe, reprezentând 48.98 % din numărul total al gospodăriilor. Judeţul Călăraşi ocupă locul 14 în clasamentul realizat la nivel naţional. În 39 de localităţi, înregistrarea datelor statistice a fost superioară mediei calculate la nivel judeţean. Procente mai mari s-au înregistrat în comunele Mitreni-67.64%, Dichiseni-66.57%, Unirea-63.85%, Ştefan-Vodă-58.61% şi Tămădău Mare-57.90%. La polul opus,se regăsesc: oraşele Fundulea- 30.89%  şi Lehliu-Gară- 37.92% şi comunele Perişoru- 32.48%, Crivăţ-37.11% şi Şoldanu-39.14%.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările