Călăraşi

articolul anterior articolul urmator

CNSCBT: Şapte decese provocate de virusul West Nile. Cele mai multe au fost înregistrate în Capitală şi în Călăraşi

0
20 Oct 2019 13:48:23
Autor: Ionela Stănilă
Vremea caldă din ultima perioadă, prielnică pentru înmulţirea ţânţarilor FOTO Shutterstock
Vremea caldă din ultima perioadă, prielnică pentru înmulţirea ţânţarilor FOTO Shutterstock

Un nou deces din cauza virusului West Nile a fost înregistrat în ultima săptămână în judeţul Olt, anunţă Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile. Din iunie şi până în prezent au fost înregistrate 64 de cazuri de infecţie cu virusul West Nile. De asemenea, pe lângă ultimul caz, s-au mai înregistrat alte şase decese, în Bucureşti şi în judeţele Călăraşi, Constanţa, Buzău, Iaşi, şi Vrancea.

 
Din cele 64 de cazuri de infecţie cu virusul West Nile, cele mai multe au fost înregistrate în judeţele Călăraşi, Constanţa, Iaşi şi Tulcea, iar cele mai puţine în Botoşani, Dolj, Ilfov, Prahova, Vaslui, Suceava şi Satu Mare.
 
Specialiştii recomandă populaţiei să evite expunerea la ţânţari, să poarte îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi, să utilizeze substanţe chimice repelente împotriva ţânţarilor, să utilizeze substanţe insecticide în locuinţă/ în jurul locuinţei, să împiedice pătrunderea ţânţarilor în casă (plase de protecţie la ferestre), să asigure desecarea bălţilor de apă din jurul   gospodăriei, să îndepărteze recipientele de apă stătută şi gunoiul menajer.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările