Călăraşi

articolul anterior articolul urmator

Cocarde tricolore, realizate de angajaţii Bibliotecii Judeţene pentru 1 Decembrie

0
29 Nov 2021 12:00:56
Autor: Ionela Stănilă
Cocarde tricolore pentru călărăşeni, realizate de către angajaţii Bibliotecii Judeţene FOTO Facebook/BJC
Cocarde tricolore pentru călărăşeni, realizate de către angajaţii Bibliotecii Judeţene FOTO Facebook/BJC

La atelierele de creativitate şi îndemânare, în cadrul proiectului Fire de poveste, angajaţii Bibiliotecii Judeţene Alexandru Obobescu din Călăraşi au realizat cocarde tricolore care vor fi purtate de oameni cu prilejul Zilei Naţionale a României.

„Tricolorul, simbolul românismului, a insuflat, dintotdeauna, românilor dragoste de ţară, mândrie, dorinţa de unitate şi independenţă, a dat militarilor români puterea de a-şi servi Patria, uneori cu jertfa supremă, pentru libertatea şi unitatea naţională. 
 
Dacă ardelenii şi aromânii îşi brodau culorile sacre ale românismului pe sub cojoc, lângă inimă şi ceva mai ferite de privirile aspre ale asupritorilor încă din cele mai vechi timpuri, nu trebuie să uităm să omagiem, de fiecare dată, această zi deosebită! 
 
La mulţi ani, România! La mulţi ani, români!“, este mesajul transmis de către reprezentanţii Bibliotecii Judeţene Călăraşi.
 
Pentru marea sărbătoare naţională a românilor, angajaţii Bibiliotecii Judeţene Alexandru Obobescu din Călăraşi au realizat Ll atelierele de creativitate şi îndemânare, în cadrul proiectului Fire de poveste, cocarde tricolore care vor fi purtate de oameni cu prilejul Zilei Naţionale a României.
 

103 ani de la Marea Unire

 
La 1 Decembrie vom sărbători unul dintre cele mai importante momente din istoria noastră naţională: împlinirea a 103 de ani de la Marea Unire din 1918. 
 
În primăvara şi toamna anului 1918, România devine stat naţional şi unitar, prin deciziile şi voinţa românilor din teritoriile aflate în afara Regatului României de până la 1918 – Basarabia, Bucovina şi Ardealul.  
 
Actele de la Chişinău, Cernăuţi, Alba-Iulia au căpătat o consacrare oficială în primul Parlament al României întregite ales în noiembrie 1919, prin vot secret, universal şi direct.
 
 

Vă recomandăm să citiţi şi:

Descoperire uimitoare în munţi, lângă Sarmizegetusa Regia. Ce au lăsat în urmă romanii din anii războaielor cu dacii

Sute de turişti se pregătesc să celebreze ziua Sfinxului din Bucegi. „Ora magică“ la care se formează piramida de lumină VIDEO

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările