Călăraşi

articolul anterior articolul urmator

Controale în trafic. Poliţia i-a verificat pe şoferi cu aparate Drug Test

0
22 Jul 2019 10:34:22
Autor: Ionela Stănilă
Aparatele Drug Test detectează 8 tipuri de droguri FOTO IPJ Călăraşi
Aparatele Drug Test detectează 8 tipuri de droguri FOTO IPJ Călăraşi

În acest weekend, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru creşterea gradului de disciplină rutieră şi prevenirea accidentelor produse pe fondul nerespectării regulilor de circulaţie. În cadrul acţiunilor preventive, poliţiştii au acţionat cu aparatul Drug Test pentru depistarea şoferilor care conduc autoturisme sub influenţa consumului de substanţe psihoactive.

 
Activităţile de control în trafic au avut loc în cadrul unui program desfăşurat la nivel naţional. În urma testărilor cu aparatul Drug Test, nu au fost depistaţi şoferi care au consumat substanţe psihoactive.
 
Testarea cu Drug Test se face din salivă, acesta putând detecta 8 tipuri de droguri. Dacă la testarea cu acest aparat, rezultatul a fost pozitiv, persoana va fi condusă la spital pentru recoltarea de mostre biologice care vor stabili cu exactitate substanţa psihoactivă.
 
Consumul de substanţe psihoactive influenţează comportamentul conducătorilor de autovehicule, afectează capacitatea de a conduce, diminuează reflexele, aceştia nemaiputând fi stăpâni pe propriile mişcări şi evita obstacolele apărute în cale.
 
Totodată, conducătorul unui vehicul care a consumat substanţe psihoactive poate deveni agresiv, trecând foarte uşor de la o stare calmă la una de nervozitate, în cele mai multe cazuri, finalitatea fiind producerea unui eveniment rutier, uneori cu consecinţe deosebit de grave.
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii