Călăraşi

articolul anterior articolul urmator

Cum a ajuns Sylvia Sydney, fiica unei croitorese din Bacău, să ia minţile bărbaţilor de la Hollywood. Românca era văzută ca simbol al frumuseţii perfecte

1
21 May 2016 04:03:17
Autor: Ionela Stănilă
Sylvia Sydney, o femeie perfectă FOTO imdb.com
Sylvia Sydney, o femeie perfectă FOTO imdb.com

Fiica unei croitorese din Bacău a ajuns în urmă cu un secol imaginea femeii perfecte de la Hollywood. Sylvia Sydney, de o frumuseţe răpitoare, a înfierbântat minţile bărbaţilor şi a apărut pe micul ecran alături de celebrii Spencer Tracy, Henry Fonda, Joel McCrea, Fredric March, George Raft şi Cary Grant. Mai mult decât atât, ea a fost muza faimosului regizor Alfred Hitchcock.

Se spune chiar că, în acele vreme, era o concurentă de temut pentru fabuloasa Grace Kelly, devenită ulterior Prinţesă de Monaco. Sophia, pe numele său de scenă Sylvia, s-a născut pe 8 august 1910, la New York, în cartierul Bronx. Mama sa fusese o femeie modestă din România care, prin căsătoria cu un rus, a ajuns în America. Nici nu avea să bănuiască suprizele pe care i le-a rezervat viaţa. La scurt timp după naşterea fetei, cei doi se despart, iar femeia se recăsătoreşte cu Sigmund Sydney, cel care a adoptat-o pe fiica sa.

Muza celebrului Alfred Hitchcock

Caracterizată ca o adolescentă timidă şi retrasă, Sylvia a fost încurajată de părinţi să iasă din casă si să socializeze. La vârsta de 15 ani, fata a hotărât să devină actriţă, lucru care i-a bucurat pe părinţii săi şi care au încurajat-o şi au susţinut-o în această carieră.

Ea a fost înscrisă la şcoală de teatru Guild, mărturisind mai târziu că viaţa artistică a fascinat-o dintotdeauna şi că a încercat mereu să fie cea mai bună pentru a deveni un nume în lumea cinematografiei şi a teatrului.

Conform biografiei actriţei, primele roluri pe care le-a avut în spectacolele de la şcoală au propulsat-o în lume bună a filmului. Unul dintre spectacole a avut loc pe Brodway, iar prezenţa în public a unui critic a însemnat debutul Sylviei la Holywwod.

Lăudată şi admirată, ea a fost rapid remarcată de cei mai buni regiziori, ajungând în scurt timp muza celebrului Alfred Hitchcock.

Celebră în anii 30

Astfel, la numai 20 de ani, Sylvia Sydney devine celebră la Hollywood, în anii '30. A jucat alături de celebrii Spencer Tracy, Henry Fonda, Joel McCrea, Fredric March, George Raft şi Cary Grant. În 1952, a interpretat rolul Fantine în "Les Misérables", pentru care a fost apreciată de critici şi care i-a deschis multe uşi în lumea cinematografiei. În 1973 a primit o nominalizare la Oscar pentru rolul secundar din "Summer Wishes, Winter Dreams", iar în 1982 a primit premiul "George Eastman", pentru întreaga carieră.

Frumuseţe desăvârşită

Chipul Sylviei Sidney a fost ales, la acea vreme, datorită formei ovale şi a simetriei perfecte ca frumuseţe desăvârşită. „Alegerea noastră a fost una uşoară”, spunea, în urmă cu aproape 80 de ani, Wally Westmore, make-up-artist la compania Paramount. Printre trăsăturile care au făcut-o pe Sylvia Sidney „femeia perfectă” se numără mărimea nasului în raport cu mărimea feţei (exact o treime), distanţa dintre ochi, dar şi grosimea egală a buzelor. Sylvia Sydney a fost căsătorită de trei ori şi încetat din viaţă, la 1 iulie 1999, din cauza cancerului la gât, în New York.

Vă recomandăm şi:

Femeia-spion. Românca Vera Atkins, cel mai important agent secret din cel de-Al Doilea Război Mondial

Regina zborului. Cum a doborât Smaranda Brăescu recordul mondial feminin la saltul cu paraşuta, în Bărăgan

Prima feministă a României. O femeie genială din secolul XIX, cu doctorat în medicină luat în Franţa, a demolat atunci toate ideile preconcepute ale bărbaţilor

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Quiet Guy
21.05.2016, 19:00:51

Sophia Kosow a fost fata lui Rebeca Saperstein (evreica din Romania) si Victor Kosow (evreu din Rusia). "Sidney, born Sophia Kosow[1] in The Bronx, was the daughter of Rebecca (née Saperstein), a Romanian Jew, and Victor Kosow, a Russian Jewish immigrant who worked as a clothing salesman." https://en.wikipedia.org/wiki/Sylvia_Sidney

+1 (1 vot)
Modifică Setările