Călăraşi

articolul anterior articolul urmator

Cum a devenit o moaşă din România celebră în Regatul Unit. Povestea asistentei care i-a cucerit pe britanici

2
9 Jul 2020 11:24:29
Autor: Ionela Stănilă
Claudia Anghel, o moaţă din Călăraşi, a devenit faimoasă în Marea Britanie FOTO Facebook/Consiliul Judeţean Călăraşi
Claudia Anghel, o moaţă din Călăraşi, a devenit faimoasă în Marea Britanie FOTO Facebook/Consiliul Judeţean Călăraşi

Claudia Anghel, o româncă din Călăraşi, a ajuns celebră în Regatul Unit. Este moaşă şi îşi face cu atâta dăruire meseria încât Serviciul Naţional Medical (National Health Service) a propus-o ca imagine a responsabilităţii la cea de-a 72-a aniversare a instituţiei. Românca îi priveşte pe trecători din panourile publicitare imense de pe clădiri, din afişele postate în staţiile de tranport ori direct pe autobuze. Imaginea ei este peste tot.

Claudia Anghel are 46 de ani şi în urmă cu 7 ani a plecat la muncă în străinătate. Pasionată de meseria pe care şi-a ales-o, românca a muncit continuu pentru a obţine un post mai bun. La Călăraşi a lucrat la Spitalul Judeţean de Urgenţă, la maternitate. Colegii spun că era un profesionist desăvârşit, o asistentă medicală pentru care meseria era mai presus de orice
 
."Nu exista sitauţie dificilă la care să nu găsească rezolvare. Era tot timpul alături de viitoarele mame, le spunea vorbe de încurajare, iar când intra în sala de naşteri ştiai că totul va decurge ca la carte. Mă bucur pentru ea, merita o asemenea promovare pentru că ea chiar este dedicată meseriei", spune una dintre fostele sale colege.
 
Sunt foarte mândră să fiu imaginea unui sistem care m-a făcut aşa de binevenită şi care mi-a acordat atâtea şanse, să mă dezvolt personal. Sunt mândră şi că sunt româncă. Stau în colţul meu acolo, îmi fac treaba, nu caut renume, nu caut recunoaştere, a declarat călărăşeancă pentru Observator TV.
 
Salariu de 600 de lire
 
A plecat din Călăraşi în anul 2013 în Marea Britanie, pentru o viaţă mai bună. Greul însă abia începea. A fost angajată iniţial pe un salariu de 600 de lire pentru că muncea part time, dar în câţiva ani a reuşit să le câştige încrederea străinilor şi să demonstreze că poate reuşi în viaţă.
 
"Am plecat în 2013 când mi-au zis că vino, faci un curs la Birmingham City University şi te angajăm că maternity support worker. Gata, am venit. Păi că să mă angajaţi. Păi n-aveam permis de muncă, n-aveam drept de muncă, n-aveam nimic", spune românca.
 
Un an mai târziu, după ce Marea Britanie a ridicat restricţiile pe piaţa muncii pentru români, a putut să îşi ia un job cu normă întreagă la Spitalul Universitar din Coventry, unde lucrează şi acum. În scurt timp, Claudia Anghel a reuşit să avanseze pe un post calificat. A continuat să muncească cu dăruire şi a a obţinut recunoaşterea. Astăzi, conduce o secţie în spital şi este pe coperţile revistelor.
 
Vă mai recomandăm şi:
 
Donaţie în valoare de 50.000 de lei pentru achiziţia de echipamente la spital
 
Povestea doctorului cărturar care a vindecat Bărăganul: „Sfidând moartea care-l pândea, a salvat mii de vieţi“

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

cloudvick
9.07.2020, 11:59:31

Personal nu am vazut stirea asta in Daily Mail sau vreun alt tabloid iubitori de romani din Marea Britanie. In 2018 nevastamea a ajuns in finala British care awards pentru cea mai buna asistenta medicala, iar in 2019 tot la British care awards a castigat o romanca, Simona, colega cu nevasta-mea, pentru cel mai bun carer (ingrijitor) din UK! Felicitari Claudia Anghel!! Romanii din UK sunt mandri cu tine!

+3 (3 voturi)
Ilona
9.07.2020, 14:34:07

cei seriosi, sunt f.apreciati peste tot.....

+1 (1 vot)
Modifică Setările