Cum faci cea mai sănătoasă pastă de roşii. Câtă sare se adaugă şi cât se fierbe
0Nelipsită în bucătărie, pasta de roşii dă savoare preparatelor. Când este făcută în casă, fără conservanţi, după reţeta bunicii este desoebit de gustoasă. Reţeta unei preparat gustos şi sănătos o regăsim la regretatul gastronom Radu Anton Roman, în lucrarea gastronomiei româneşti “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia).
Ingrediente:
20 kg roşii sănătoase, coapte şi răscoapte
1 ceaşcă de sare
Mod de preparare:
Se grijesc, se taie bucăţi. Se trec prin sită – există chiar şi azi în comerţ un soi de sită-storcător care lasă pieliţa veştedă de uscată. Se pune la fiert piureul, amestecând mereu, între 1 oră şi până se face bulionul pastă. Se sărează, cam 1 lingură la 3 litri zeamă, se pune-n sticle cu gura largă, se toarnă de-un deget ulei, se dau la bain-marie o jumătate de oră.
Gazetarul, pasionat de bucătărie
În cei 57 de ani de viaţă, Radu Anton Roman, gazetar, scriitor, realizator TV, vânător şi pescar sportiv, a publicat poezii, însemnări de călătorie, romane şi eseuri, fiind implicat în mai multe proiecte de televiziune şi publicaţii, dedicându-se din anul 1997 şi domeniului gastronomic. În 1998, Radu Anton Roman a publicat una dintre cele mai importante lucrări recente ale gastronomiei româneşti “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia).
Vă mai recomandăm şi: