Cum faci cea mai sănătoasă pastă de roşii. Câtă sare se adaugă şi cât se fierbe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nelipsită în bucătărie, pasta de roşii dă savoare preparatelor. Când este făcută în casă, fără conservanţi, după reţeta bunicii este desoebit de gustoasă.  Reţeta unei preparat gustos şi sănătos o regăsim la regretatul gastronom Radu Anton Roman, în lucrarea gastronomiei româneşti “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia).

Ingrediente:

20 kg roşii sănătoase, coapte şi răscoapte 

1 ceaşcă de sare

 

Mod de preparare:

Se grijesc, se taie bucăţi. Se trec prin sită – există chiar şi azi în comerţ un soi de sită-storcător care lasă pieliţa veştedă de uscată. Se pune la fiert piureul, amestecând mereu, între 1 oră şi până se face bulionul pastă. Se sărează, cam 1 lingură la 3 litri zeamă, se pune-n sticle cu gura largă, se toarnă de-un deget ulei, se dau la bain-marie o jumătate de oră.

Gazetarul, pasionat de bucătărie

În cei 57 de ani de viaţă, Radu Anton Roman, gazetar, scriitor, realizator TV, vânător şi pescar sportiv, a publicat poezii, însemnări de călătorie, romane şi eseuri, fiind implicat în mai multe proiecte de televiziune şi publicaţii, dedicându-se din anul 1997 şi domeniului gastronomic. În 1998, Radu Anton Roman a publicat una dintre cele mai importante lucrări recente ale gastronomiei româneşti “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia).

Vă mai recomandăm şi:

FOTO VIDEO Cum a căzut o sexagenară în capcana unui obsedat sexual. Femeia i-a trimis poze cu ea dezbrăcată, iar el a stors-o de bani ca să nu le publice

Manifestaţie anti-mască la Universitate. Sute de oameni strigă: „Masca ucide“. Printre ei, regizorul Cristi Puiu şi actriţa Carmen Tănase. Protest şi la Timişoara

Călăraşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite