Reţeta deliciosului preparat o regăsim în lucrarea “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia).
Ingrediente:
2 kg burtă
4-6 ouă (după cât sunt de mari)
1 jumătate de franzelă
1 căpăţână mare usturoi
1 morcov
1 ardei gras
sare, piper, boia, făină pentru tăvălit chiftelele
ulei pentru prăjit
1 legătură mărar
2 cepe + 1 lingură de ulei pentru călit
Mod de preparare:
Se pune burta de vacă bine grijită la fiert, câteva ore, până „se topeşte-n gură“. Franzela se-nmoaie-n lapte. Mărarul se toacă pastă. Ceapa şi ardeiul se toacă şi se călesc în ulei, apoi se scurg bine. După ce a fiert, burta se trece prin maşina de tocat, împreună cu franzela stoarsă un pic, ceapa şi ardeiul, usturoiul şi morcovul. Tocătura se freacă cu ouă, boia şi mărar, se sărează-piperează. Se pune ulei la încins. Se formează chiftele, se tăvălesc în făină şi se rumenesc uşor în tigaie, pe ambele părţi.
Gazetarul, îndrăgostit de bucătărie
În cei 57 de ani de viaţă, Radu Anton Roman, gazetar, scriitor, realizator TV, vânător şi pescar sportiv, a publicat poezii, însemnări de călătorie, romane şi eseuri, fiind implicat în mai multe proiecte de televiziune şi publicaţii, dedicându-se din anul 1997 şi domeniului gastronomic.
În 1998, Radu Anton Roman a publicat una dintre cele mai importante lucrări recente ale gastronomiei româneşti “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia).
Adauga Comentariu
Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos
Varianta 1
Autentificare cu contul adevarul.ro
Varianta 2
Autentificare cu contul de Facebook
0 Comentarii
Sortare: Cronologic · Dupa popularitate