Cum să-ţi găseşti mai uşor o slujbă. Cursurile de formare profesională, un avantaj pe piaţa muncii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cursile sunt gratuite Foto:Adevărul
Cursile sunt gratuite Foto:Adevărul

Ca poată găsi mai uşor un loc de muncă, şomerii sunt aşteptaţi la cursuri de formare profesională. Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Călăraşi organizează, în luna martie 2014, 6 programe de formare profesională gratuite pentru persoanele care nu realizează venituri.


Cele 84 de persoane vor fi pregătite în meseriile de: electrician în construcţii, instalator instalaţii tehnico-sanitare şi de gaze şi operator introducere, validare şi prelucrare date.
“Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, pe lângă faptul că beneficiază în mod gratuit de aceste cursuri, au şi alte facilităţi, precum: rechizite şi materiale de instruire, manuale, echipament de protecţie pe timpul instruirii practice, dacă este cazul, abonament gratuit pe mijloacele de transport pentru traseul de la domiciliu la unitatea de pregătire, consultaţii medicale, analize medicale şi teste necesare frecventării cursului”, a precizat Simona Donciu, purtător de cuvânt al AJOFM Călăraşi.

Cei mai mulţi şomeri au peste 50 de ani

Cei mai mulţi şomeri înregistraţi în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă  din Călăraşi sunt persoane cu vârsta peste 50 de ani. Numărul celor care şi-au pierdut locul de muncă la începutul anului a fost cu 643 de persoane mai ridicat decât în 2013.

Astfel, la 31 ianuarie 2014, erau înregistraţi 8.804 şomeri, din care 2.686 beneficiari de indemnizaţie de şomaj şi 6.118 şomeri neindemnizaţi, rata şomajului înregistrând valoarea de 8,09%.  
”Şomerii neindemnizaţi sunt, de regulă, persoane care fie au ieşit din perioada de acordare a indemnizaţiei de şomaj fără a putea obţine un loc de muncă, fie nu întrunesc condiţiile legale de acordare a indemnizaţiei de şomaj, dar apelează la serviciile instituţiei noastre pentru a solicita sprijin în vederea angajării. Majoritatea  şomerilor neindemnizaţi sunt persoane cu o pregătire inferioară, provin din mediul rural şi sunt nevoite să apeleze la autorităţile locale  pentru a obţine venitul minim garantat " a precizat Nicolae Chirana, director executiv al AJOFM Călăraşi.
 

Vă recomandăm şi:

Cum poţi să câştigi 1.300 de euro pe lună. Finlandezii caută personal pentru curăţenie

Locuri de muncă pentru şomerii călărăşeni prin reţeaua Eures. Măcelarii, la mare căutare în Finlanda

Peste 4.500 de şomeri înregistraţi la Tulcea. Puţin peste o treime dintre ei primesc indemnizaţie

Sibiul are peste 8.000 de şomeri

Tot mai mulţi şomeri tineri, tot mai puţine locuri de muncă la Vaslui. Iată ce meserii sunt căutate de angajatori

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite