Călăraşi

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Cum a sfârşit o reţea de proxeneţi care ademenea minore. Unde au fost exploatate sexual fetele, cucerite de stilul opulent de viaţă al traficanţilor

1
9 Sep 2020 17:19:15
Autor: Ionela Stănilă
Fetele au fost racolate în România şi exploatate sexual în străinătate FOTO Adevărul
Fetele au fost racolate în România şi exploatate sexual în străinătate FOTO Adevărul

O reţea infracţională cu ramificaţii în Marea Britanie a fost anihilată de poliţiştii români şi omologii lor englezi. Gruparea, formată din 28 de persoane, racola minore pe care, ulterior, le exploata sexual în Irlanda, Marea Britanie, Scoţia şi Germania. Tinerele erau ademenite prin metoda lover boy.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate, au efectuat miercuri, 9 septembrie, simultan cu omologii lor englezi, un număr de 32 percheziţii domiciliare, din care 23 în România, pe raza judeţelor Ilfov, Călăraşi şi Caraş-Severin, şi 9 în Marea Britanie, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane, trafic de minori, proxenetism şi spălare de bani.
 
Anchetatorii spun că, încă din anul 2009, pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov s-a constituit un grup infracţional organizat format din 28 de persoane, care a desfăşurat activităţi de racolare a unor minore, provenite din medii defavorizate, familii cu venituri mici sau dezorganizate, care, atrase de stilul de viaţă opulent al membrilor grupării şi de promisiunile făcute de aceştia, au ajuns să fie exploatate pe teritoriul României, pentru ca după împlinirea vârstei de 18 ani, să fie exploatate sexual în ţări precum Irlanda, Marea Britanie, Scoţia şi Germania.
 

Transferate în străinătate cu documente false de identitate

 
Conform DIICOT, au existat şi situaţii în care victimele au fost transferate în ţări din Uniunea Europeană, încă din perioada minoratului, caz în care acestora le-au fost întocmite documente de identitate false.
 
Părţile vătămate erau exploatate cu promisiunea falsă că sumele de bani obţinute din practicarea prostituţiei vor fi investite în bunuri mobile şi imobile, pe care le vor deţine împreună cu partenerii lor de viaţă. Membrii grupului infracţional organizat racolau permanent şi alte tinere pe care le exploatau în aceleaşi condiţii, extinzându-se pe teritoriul Marii Britanii sau a altor ţări, sub atenta supraveghere a liderilor.
 
Pentru a ascunde activitatea infracţională, membrii grupării evitau să achiziţioneze bunuri în nume propriu, astfel că, de cele mai multe ori, acestea erau înregistrate pe numele rudelor sau apropiaţilor.
 

Fiecare membru plătea taxă de protecţie

 
Gruparea infracţională era bine organizată, pe baza principiului subordonării ierarhice, liderul fiind cel care monitoriza toate activităţile şi percepea fiecărui membru o taxa de protecţie.
Cu ocazia efectuării percheziţiilor, au fost ridicate sume de bani, 4 autoturisme de lux, documente, înscrisuri şi telefoane mobile.
"Pentru o abordare integrată a acestei investigaţii transfrontaliere şi pentru eficientizarea schimbului de material probator privind persoanele bănuite, autorităţile de aplicare a legii din România şi Marea Britanie au semnat în luna februarie 2019 un acord pentru constituirea unei Echipe Comune de Anchetă - JIT (Joint Investigation Team).
 
Documentarea activităţii infracţionale, precum şi cooperarea judiciară internaţională au fost efectuate cu sprijinul Eurojust, Police Scotland – National Human Trafficking Unit, Europol şi al Biroului Ataşatului de Afaceri Interne al MAI din cadrul Ambasadei României la Londra. La sediul DIICOT – Structura Centrală au fost aduse, în vederea audierii, un număr de 14 persoane, iar alte 3 persoane bănuite de apartenenţă la grupare şi 7 complici cu activitate infracţională în Marea Britanie au fost reţinuţi de autorităţile britanice", au transmis printr-un comunicat reprezentanţii DIICOT. 
 
 
Vă mai recomandăm şi:
 
Jurnalul unui incest. Cronica sfâşietoare a unei fete violate timp de 11 ani de fratele mai mare
 
VIDEO Ce exploziv au folosit hoţii ca să arunce în aer bancomatele din Otopeni. Infractorii au purtat măşti sanitare la spargere

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

adrian hora
10.09.2020, 10:16:33

11 ani si-au facut de cap. daca nu interveneau britanicii ar fi continuat fara probleme. dupa politia romana urmeaza sa se dea in stamba justitia romana.

Modifică Setările