Călăraşi

articolul anterior articolul urmator

Dezastru la simularea pentru Evaluarea Naţională. Copiii din Călăraşi, ultimii din ţară

0
5 Mar 2014 17:49:07
Autor: Ionela Stănilă
Elevii nu au făcut faţă simulării Foto:Adevărul
Elevii nu au făcut faţă simulării Foto:Adevărul

Dezastru la simularea naţională la clasa a VIII-a. Judeţul Călăraşi s-a clasat pe ultimul loc din ţară, având cele mai slabe rezultate. Doar  34,18% dintre elevi au obţinut medii peste 5. 57,8% dintre copiii care au susţinut testarea la limba română au avut medii peste 5 şi doar 17,8% sau descurcat la matematică.

 

La nivel naţional, 48,8% dintre elevii prezenţi au obţinut medii peste 5 la examenele din cadrul simulării naţionale la clasa a VIII-a, respectiv 66,95% la limba română şi doar 30,4% la matematică. Scopul simulării a fost aducerea în atenţia elevilor şi a profesorilor lor a situaţiei reale privind pregătirea înainte de evaluarea naţională din vară.
 

Ministerul ia măsuri

Ca urmare a situaţiei înregistrate, conducerea MEN a decis adoptarea mai multor măsuri de remediere a situaţiei, care urmează să fie aplicate, pe verticală, la nivelul fiecărui judeţ. În acest fel, de la inspectorat, până la şcoală şi elev, se vor întreprinde următoarele măsuri:

 -Inspectoratele şcolare vor prezenta situaţia reală tuturor directorilor de şcoli şi vor aduce la cunoştinţa acestora măsurile dispuse de MEN şi, după caz, a celor adoptate la nivel local. De asemenea, inspectoratele vor monitoriza implementarea acestora.
 - La nivelul şcolii, va fi analizată situaţia şi se vor lua măsurile impuse de MEN, dar şi alte măsuri suplimentare pentru pregătirea elevilor, acolo unde şcoala consideră necesar.
  -Părinţii vor fi informaţi asupra situaţiei elevilor, în cadrul şedinţelor cu părinţii. Tot atunci, li se vor prezenta soluţiile pe care şcoala le are în vedere pentru fiecare elev în parte.
  - Lucrările fiecărui elev vor fi analizate la nivelul clasei, pentru a se identifica punctele slabe şi, în consecinţă, pentru a putea corecta neajunsurile înregistrate.
   -Se vor efectua ore de pregătire pentru examinarea naţională din vară.

Vă recomandăm şi:

Dezastru la simularea Evaluării Naţionale în Teleorman: Doar 43,38% dintre elevi au luat note peste 5

BACALAUREAT 2014 Miercuri începe runda a doua a simulărilor: Matematică şi Istorie

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările