Călăraşi

articolul anterior articolul urmator

Dezvoltarea inteligentă a oraşelor din sudul României. Dezbaterea Smart City 2017-2020 se deschide pe 20 septembrie

0
19 Sep 2017 12:50:15
Autor: Ionela Stănilă
Autorităţile locale din regiunea de sud se întâlnesc la Călăraşi FOTO Adevărul
Autorităţile locale din regiunea de sud se întâlnesc la Călăraşi FOTO Adevărul

Oraşele pot deveni atractive pentru cetăţeni, mediul de afaceri şi turişti, dacă se dezvoltă prin oferirea de oportunităţi: locuri şi forţă de muncă, acces la educaţie, sănătate sunt administrate ficient. Seria evenimentelor Smart City continuă, iar pe 20 septembrie reprezentanţii a 20 de primării din zona de sud a ţării se vor întâlni la Călăraşi în cadrul conferinţei regionale „SMART CITY 2017-2020. NEVOI - SOLUŢII – METODE”.

 

„Vom discuta aplicat asupra a ceea ce se poate dezvolta în oraşele noastre pentru că, deşi există multe soluţii smart dedicate şi resurse care pot fi alocate pentru acestea, viteza de adoptare şi implementare este redusă. Subiectele abordate în cadrul evenimentului se referă şi la modalitatea în care pot fi eliminate unele bariere si accelerată viteza de decizie a autorităţilor publice pentru adoptarea soluţiilor smart în beneficiul cetăţenilor, mediului de afaceri, turiştilor şi administraţiei.  

Primarii, city managerii şi alţi reprezentanţi ai Primăriilor trebuie să fie informaţi despre soluţiile existente care îi vor duce în rândul oraşelor inteligente. Există şi în România oraşe care au intrat serios pe acest trend şi care sunt exemplu de urmat. La rîndul lor, cetăţenii trebuie informaţi, pentru a şti ce să ceară edililor şi cum să participe şi ei la acest efort. În acest mod se poate grăbi adoptarea soluţiilor de smart city”, a explicat Daniel Ştefan Drăgulin, primarul Călăraşiului.

Proiecte

Cu această ocazie, reprezentanţii Primăriilor din zona de sud a ţării vor prezenta proiectele lor din zona de dezvoltare smart city iar din partea mediului privat vor fi susţinute prezentări legate de strategia de dezvoltare a oraşelor, soluţii propuse şi echipamente IT&C de ultimă generaţie.
Dezbaterea este organizată de Agenţia de relaţii publice Concord Communication împreună cu Primaria Municipiului Călăraşi şi Consiliul Local al Întreprinderilor Mici şi Mijlocii Călăraşi, cu sprijinul Fundaţiei Naţionale a Tinerilor Manageri şi a organizaţiei Oameni şi Relaţii. Partener Principal: Telekom România.

Evenimentul reprezintă o continuare a celui din 30-31 mai 2017, organizat pe acestă temă la Bucureşti, şi care s-a bucurat de participarea a peste 230 persoane, dintre care 72 de persoane au fost reprezentanţi ai administraţiilor publice locale.
 

Vă recomandăm şi:

Parc de distracţii acvatic în valoare de 6,25 milioane de euro la Galaţi. Ce utilităţi va avea la dispoziţie publicul

„Dracula Park“, cel mai răsunător eşec turistic din România

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările