Disperarea tinerei adoptate în SUA care îşi caută mama pe Facebook: Visul meu a fost mereu găsirea familiei biologice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O tânără, în vârstă de 30 de ani, născută la Călăraşi şi adoptată de o familie din America îşi caută cu disperare părinţii biologici. Deşi are o viaţă fericită, Săndina Aurelia, pe o pagină de socializare, în speranţa că îşi va afla rădăcinile.

Iată ce mesaj a postat tânăra pe pagina de socializare care ajută la reunirea familiilor:

M-am născut în Călăraşi la data de 2 martie 1990. Numele meu românesc a fost Săndina Aurelia. Nu sunt sigură dacă unul din aceste două nume este şi cel de familie. Am fost adoptată la vârsta de un an şi o lună de minunata mea familie din America, împreună cu fratele meu care recent şi el şi-a găsit familia prin intermediul acestei pagini. Visul meu a fost întotdeauna găsirea familiei biologice şi bineînţeles cunoaşterea trecutului. Nu deţin nici o informaţie despre părinţii mei, deoarece documentele mele de adopţie s-au pierdut într-un incendiu acum câţiva ani. Revin aici cu marea speranţă că şi eu voi reuşi într-un final să-mi găsesc familia biologică. Părinţii mei adoptivi au întâlnit ambii mei părinţi români la adopţia mea din Călăraşi, în aprilie 1991. Ştiu ca am o sora care s-a născut cu un defect congenital, numit popular picior strâmb. Vă rog mult să distribuiţi anunţul meu, poate aşa vom reuşi să ajungem la familia şi rudele mele.

Miracole prin intermediul paginii de Facebook „The never forgotten children of Romania“ 

La fel ca ea, mulţi copii, adoptaţi în străinătate şi-au găsit familiile prin intermediul paginii de Facebook „The never forgotten children of Romania“ (n.r. – „Copiii niciodată uitaţi ai României“), creată de  Ileana Cunniffe Băiescu, o româncă stabilită în Irlanda. În acest mod, aceasta a creat  special pagina pentru copiii daţi spre adopţie în anii '90 în străinătate şi care acum îşi caută părinţii naturali.

Statisticile arată că, numai în perioada 1994-1999, peste 10.500 de copii români au ajuns la familii adoptive din străinătate. Neoficial, numărul copiiilor români daţi spre adopţie în anii `90 este mult mai mare. Pentru străini, România anilor `90 a fost o adevărată piaţă de copii şi multe dintre adopţii s-au făcut fără a fi înregistrate în documentele oficiale.

Ajunşi la vârsta maturităţii, copiii români daţi spre adopţie în anii `90 sunt, astăzi, cetăţeni străini, iar mulţi dintre ei îşi caută părinţii. Cei mai mulţi pornesc la drum cu o fotografie, numele mamei sau al tatălui, numele judeţului sau al localităţii de baştină. Nu ştiu mai nimic despre România şi mulţi dintre ei nu vorbesc limba română. Speranţele lor se îndreaptă către mediul online şi mulţi dintre ei şi-au găsit drumul către origini prin intermediul paginii ”The never forgotten Romanian children”.

Românca stabilită în Irlanda

Pagina de Facebook ”The never forgotten Romanian children” este creaţia româncei Ileana Cunniffe Băiescu, de origine din judeţul Buzău, stabilită în Irlanda de 22 de ani. Ileana are cinci copii şi lucrează la o grădiniţă din Galway. A fost mulţi ani în căutarea fraţilor daţi spre adopţie în străinătate în anii `90. Şi-a găsit una dintre surori în urmă  cu nouă ani în Anglia, dar familia nu a fost completă.

Peste 7.000 de membri

Din ianuarie 2015 şi până în prezent, comunitatea „The never forgotten Romanian children“ a ajuns să numere peste 7.000 de membri. Peste 500 de solicitări au venit pe adresa paginii, din care 300 de la copii adoptaţi în căutarea familiilor din România au apelat la Ileana Cunniffe Băiescu pentru a-şi găsi identitatea, iar 164 de cazuri au fost rezolvate graţie iniţiativei româncei. 200 de cazuri au venit din partea rudelor şi familiilor din România, disperate să-i găsească pe copiii care ajunseseră, prin adopţie, în străinătate. “Noi ajutăm şi sustinem numai căutarea familiilor pentru copii. Invers ar fi aproape imposibil, pentru că nu cunoaştem unde sunt acesti tineri adoptaţi. Totuşi, reţinem numele copiilor adoptaţi şi căutaţi de familiile lor, şi dacă aceştia ajung la noi în căutarea famililiei, îi punem în contact”, a explicat Ileana.

Vă mai recomandăm şi:

Haos total în Timiş. Zeci de mii de oameni, anunţaţi la ora 4 dimineaţa că intră în carantină de la ora 5

LIVEBLOG. Alegeri SUA 2020. Trump sau Biden? Americanii aşteaptă cu sufletul la gură rezultatele

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite