Călăraşi

articolul anterior articolul urmator

Două autospeciale noi au ajuns pe malul Borcei pentru misiunile pompierilor

0
24 Nov 2021 13:10:37
Autor: Ionela Stănilă
Autospeciale noi pentru pompierii călărăşeni FOTO Facebook/ISU Călăraşi
Autospeciale noi pentru pompierii călărăşeni FOTO Facebook/ISU Călăraşi

Pompierii călărăşeni au două autospeciale noi pentru misiuni, achiziţionate prin Proiectul transfrontalier RO BG 415. Cele două autovehicule de teren vor fi  distribuite şi devin operative la Detaşamentul Călăraşi şi Oltenita.

Conform purtătorului de cuvânt al ISU Călăraşi, plt.adj. Ovidiu Tătăranu, acestea vor fi folosite atât la misiuni in situaţiile de urgenţă din zona de competenţă, cât şi la transportul materialelor sanitare şi vaccinurilor.

În toamna anului trecut, un nou echipament, achiziţionat tot print-un proiect transfrontalier, pentru intervenţia la situaţii de urgenţă a ajuns la ISU Călăraşi. Este vorba despre un sistem mobil de pompare a apei în caz de inundaţii. Sistemul este format din 3 pompe cu o capacitate de pompare de 50.000 l/minut, prevăzut cu rampe uşoare şi dispozitive plutitoare.
 
Conform Consiliului Judeţean Călăraşi, construcţia este compactă, realizată dintr-o carcasă de tip container şi dispune de acces la orice apă deschisă la o distanţă de minimum 50 m pe orizontală şi/sau minimum 10 m pe verticală.
 
Întregul echipament afost achiziţionat în cadrul proiectului transfrontalier "Managementul de risc şi protecţia la inundaţii în regiunile Călăraşi-Polski Trambesh, România-Bulgaria, implementat de Consiliul Judeţean Călăraşi.
Valoarea sistemului de pompare este de 550.000 de euro. 

Vă recomandăm să citiţi şi:
 
Traficanţi de persoane şi cămătari din Bacău, săltaţi de DIICOT VIDEO
 
Momentul teribil când un profesor este omorât de o maşină pe trotuar. Şoferul a încercat să evite un biciclist VIDEO

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările