Călăraşi

articolul anterior articolul urmator

Drumul Siderca va fi modernizat cu 3,5 milioane de lei. Când se încheie lucrările

0
8 Sep 2021 12:52:23
Autor: Ionela Stănilă
DN3D se modernizează FOTO Facebook/Marius Dulce
DN3D se modernizează FOTO Facebook/Marius Dulce

Autorităţile locale din Călăraşi au anunţat începerea lucrărilor pentru modernizarea DN3D, drumul de intrare în oraşul de pe malul Borcei. Investiţia se ridică la 3,5 milioane de lei.

„În urmă cu câteva zile au demarat lucrările de îmbunătăţire a infrastructurii rutiere a DN3D, tronsonul cuprins între DJ 306A şi DN3. Drumul din incinta Siderca, pentru că de el este vorba, este o promisiune asumată pe care trebuie s-o onorăm. Drumul va avea două benzi de circulaţie de lăţime 7 m fiecare. Carosabilul nou va fi încadrat, potrivit proiectului, şi de piste de biciclişti laterale stânga-dreapta de lăţime 1,50 m fiecare. Între carosabil şi pistele de biciclişti se vor monta dispozitive de scurgere a apelor. Lungimea drumului este de 780 m, iar zona intersecţiei cu DN3 este de 63 m, zonă care de asemenea se va amenaja. Termenul de finalizare a lucrărilor este de 8 luni”, a explicat Marius Dulce, primarul Călăraşiului.

Pe 23 august s-a semnat contractul de execuţie a lucrărilor pentru proiectul „Îmbunătăţirea infrastructurii rutiere a DN3D, tronson cuprins între DJ306A şi DN3”.  Lucrările vizează lărgirea carosabilului la câte două benzi pe sens, realizarea de piste de biciclete şi trotuare pe ambele părţi ale drumului. De asemenea, se are în vedere îmbunătăţirea siguranţei circulaţiei prin amenajarea intersecţiei DN3 cu DN3D.
 
Se vor realiza benzi suplimentare
 
Reparaţiile care se vor efectua pe drumul care asigură accesul în municipiul Călăraşi din DN3D (cunoscut şi sub numele de drumul Siderca) vizează realizarea de benzi suplimentare pentru asigurarea a două benzi de sens, pe întreaga lungime a drumului de 843 metri, ramforsarea sistemului rutier existent, realizarea de piste de biciclete şi trotuare pe ambele părţi ale drumului şi îmbunătăţirea siguranţei circulaţiei prin amenjarea intersecţiei DN3 cu DN3D. Valoarea totală a contractului este de 3.548.371,49 lei (fără TVA)
.
Drumul modernizat va fi dotat şi cu un sens giratoriu în intersecţia de la Donalam pentru a delimita fluenţa circulaţiei către această societate. Partea carosabilă a drumului se va lărgi la 14 metri şi va fi încadrată de câte o zonă verde de 1,5 metri precum şi de piste pentru biciclişti.
 
În prezent, transportul rutier nu asigură deschiderea necesară unei cooperări transfrontaliere şi conectarea judeţului Călăraşi şi implicit regiunilor adiacente, la reţeaua europeană de drumuri. 

"Un element important al dezvoltării economico-sociale este conectarea Călăraşiului la magistrala IV de transport rutier, europeană. Totodată, una dintre posibilităţile pentru atragerea investitorilor este crearea unei infrastructuri de transport care să realizeze descărcarea fluxurilor ridicate de trafic (sezon estival, week-end sau interdicţii pe alte rute care leagă Ucraina de sud – estul Europei-coridorul Pan European de transport IV) din DN21 către DN3 pentru a asigura rezolvarea acestei probleme deosebit de importante pentru participanţii la trafic din judeţele Ialomiţa şi Călăraşi, precum şi pentru cei aflaţi în tranzit care se îndreaptă către Constanţa, Bulgaria şi Grecia”, a explicat preşedintele CJ Călăraşi, Vasile Iliuţă. 
 
 
Vă mai recomandăm şi:
 
De ce este necesară a treia doză de vaccin anti-COVID şi cum va fi administrată
 
Coaliţia s-a rupt, moţiunea de cenzură este în aer

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările