Călăraşi

articolul anterior articolul urmator

Elevii din comuna Unirea au primit tablete de la Organizaţia Salvaţi Copiii

0
28 Oct 2020 09:56:08
Autor: Ionela Stănilă
Salvaţi Copiii a donat 160 de tablete pentru şcoala din comuna Unirea FOTO Salvaţi Copiii
Salvaţi Copiii a donat 160 de tablete pentru şcoala din comuna Unirea FOTO Salvaţi Copiii

În urma apelului urgent făcut de Şcoala Gimnazială din comuna Unirea, judeţul Călăraşi, unde copiilor provenind din medii vulnerabile nu le este asigurat accesul real la educaţie, Organizaţia Salvaţi Copiii a oferit 160 de tablete, pe care sunt instalate aplicaţiile necesare participării la cursurile online, precum şi ghiozdane echipate cu materiale didactice.

Comuna Unirea este formată din două sate, Unirea şi Oltina şi are o populaţie de 2.500 de locuitori. Fiind o regiune agricolă, principalul venit al locuitorilor provine din munci  sezoniere şi din banii trimişi de membrii familiilor care lucrează în străinătate. La şcoala din comuna Unirea învaţă 160 de elevi, peste jumătate dintre aceştia fiind copii din medii socio-vulnerabile, familii cu o situaţie financiară modestă şi din familii monoparentale, expuşi riscului de abandon şcolar. 
 
În anul şcolar 2020/2021 şcoala funcţionează cu un număr de 15 cadre didactice, dintre care opt fac naveta zilnic, aproximativ 30 km.
 
”Din păcate, această situaţie creată de pandemie a agravat clivajele sociale dintre copii. În şcoala noastră învaţă mulţi elevi care provin din familii monoparentale, cu greutăţi financiare, iar pentru ei şcoala online presupune costuri pe care familiile nu le pot suporta. 
Mulţi copii fac naveta cu microbuzul până la şcoală, 20 de kilometri zilnici, dar măcar aşa pot participa la ore. Educaţia online e mai restrictivă pentru ei, de aceea sunt importante tabletele de la Salvaţi Copiii”, a spus Liliana Alexandru, directorea Şcolii Nr. 1 Unirea.
 
Organizaţia Salvaţi Copiii a dotat până în prezent 52 de şcoli din judeţele Argeş, Braşov, Caraş-Severin, Constanţa, Cluj, Dâmboviţa, Dolj, Hunedoara, Iaşi, Mureş, Suceava, Timiş, Vaslui şi din Bucureşti cu tablete şi ghiozdane pentru elevi, kituri de igienă şi protecţie şi alte materiale necesare, precum şi cursuri de pregătire pentru profesori în vederea asigurării lecţiilor online. Alte 38 de şcoli au făcut apel la sprijinul Salvaţi Copiii, pentru a asigura acces egal şi nediscriminatoriu la educaţie pentru toţi copiii. Acestea au nevoie de tablete şi alte dispozitive de predare online, măşti şi produse dezinfectante. Ne puteţi ajuta să ajungem şi la ei, printr-o sponsorizare sau donaţie.
 
Vă mai recomandăm şi:
 
 
FOTO Ce mesaje îi transmiteau conducătorii Patriarhiei lui Ceauşescu, chiar în timpul Revoluţiei din decembrie '89

 

EXCLUSIV Contribuţia românilor la primul satelit cu inteligenţă artificială care a fost trimis pe orbită

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările