Călăraşi

articolul anterior articolul urmator

Elevii din două şcoli de pe malul Borcei, în campania "Oscar, şarpele hoinar"

0
29 Nov 2017 12:00:06
Autor: Ionela Stănilă
Copiii din Călăraşi participă la campanie FOTO PMC
Copiii din Călăraşi participă la campanie FOTO PMC

Primăria Municipiului Călăraşi a acceptat invitaţia Asociaţiei Oraşe Energie România, organizaţie ce activează la nivel naţional în domeniul eficienţei energetice, de a participa la cea de-a patra ediţie a campaniei naţionale ”Oscar, şarpele hoinar”, ce face parte din campania europeană Traffic Snake Game (TSG).

Municipiul Călăraşi a participat în premieră, anul acesta, în cadrul campaniei, fiind implicaţi 502 elevi din două şcoli gimnaziale din oraş,: şcoala Gimnazială “Mircea Vodă” ( 12 clase cu 258 de elevi) şi şcoala Gimnazială “Tudor Vladimirescu” ( 10 clase cu 244 de elevi).  Campania „Oscar, şarpele hoinar” şi-a propus să combată o serie de percepţii negative privind siguranţa în trafic şi să promoveze modurile de deplasare durabile ca fiind distractive şi sănătoase. Un alt beneficiu provine din decongestionarea traficului şi reducerea aglomeraţiei, în zonele adiacente şcolilor.

Mişcare fizică

Mergând pe jos sau cu bicicleta, copiii devin conştienţi de mediul înconjurător şi dezvoltă aptitudini privind siguranţa în deplasare şi capacitatea de a anticipa acţiunile celorlalţi participanţi la trafic. Mersul pe jos şi cu bicicleta contribuie la atingerea necesarului de mişcare fizică recomandată copiilor. Pe termen lung, campania vizează generarea unei percepţii schimbate în rândul elevilor cu privire la înţelesul unei comunităţi sănătoase, guvernate de libertatea de mişcare, calitatea vieţii şi independenţa faţă de mijloacele de transport motorizat. La nivelul municipiului Călăraşi implementarea campaniei a avut ca rezultate scăderea emisiilor de CO2 cu 490kg şi un număr de 3.556 km parcurşi cu mijloace alternative şi sustenabile în locul folosirii autoturismului.

 

Vă recomandăm şi:

Parc de distracţii acvatic în valoare de 6,25 milioane de euro la Galaţi. Ce utilităţi va avea la dispoziţie publicul

„Dracula Park“, cel mai răsunător eşec turistic din România

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările