Evaluare Naţională 2016. Subiectele la proba de Matematică: aria mai multor triunghiuri şi funcţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii de clasa a VIII-a încheie probele scrise cu matematica FOTO Adevărul
Elevii de clasa a VIII-a încheie probele scrise cu matematica FOTO Adevărul

Aproximativ 2.100 de elevi de clasa a VIII-a susţin Evaluarea Naţională 2016, examen care continuă, miercuri, 29 iunie, cu proba la matematică. Luni, la Capacitate 2016, adolescenţii au fost încântaţi de subiecte şi au mărturisit că au fost mai uşoare decât la simulare.

La subiectul al III-lea, elevii au avut de calculat ariile unor triunghiuri, în timp ce la subiectul al II-lea au avut de desenat un paralelipid şi de calculat mai multe funcţii.

UPDATE La Subiectul al II-lea, elevii au avut de desenat un paralelipiped dreptunghic şi de rezolvat mai mai multe  funcţii şi expresii.

La subiectul al III-lea, aceştia au avut de calculat mai multe arii de triunghiuri.

image
image

Anul acesta, în judeţul Călăraşi, pentru examenul de Evaluare Naţională 2016 s-au înscris aproximativ 2.100 elevi. Pentru buna desfăşurare a examenului, au fost organizate 43 centre de examen. Statistic, la nivel naţional, cele mai multe note peste 5 la simularea pentru Evaluare Naţională 2016 s-au înregistrat în Capitală - 60,57% (rată prezenţă - 90,10%), urmată de Brăila - 58,50% (rată prezenţă - 76,61%) şi Cluj - 55,33% (rată prezenţă - 91,37%). Cele mai mici note s-au înregistrat în judeţele Vaslui - 31,22%, Tulcea - 32,67%, şi Călăraşi - 33,47%. În aceste judeţe prezenţa a fost, în medie, de aproximativ 90%.

Conform Inspectoratului Şcolar Judeţean Călăraşi, din cei 2.268 de elevi care au susţinut examenul în 2015, 1.738 au obţinut note peste 5 .Anul trecut, rata de  promovabilitate a fost de 76%, cu 15 % mai mare faţă de 2014.  Dintre elevii care au susţinut examenul, 86% au obţinut notă de promovare la limba română, iar la matematică 72,34%. Două medii de 10 au fost obţinute în judeţul Călăraşi.

Este al treilea an consecutiv în care este organizată această simulare la nivel naţional pentru examenul de la finalul gimnaziului. Notele nu se trec în catalog, ci trebuie analizate la nivelul fiecărei şcoli în vederea obţinerii unor rezultate mai bune la vară. În ultimii doi ani, rezultatele de la Evaluare Naţională au fost cu peste 20 de procente mai bune decât cele obţinute la simulări. La nivel naţional în 2016, 73.342 de elevi (44,05%) au obţinut medii peste 5 la simularea probelor din cadrul Evaluării Naţionale.

Evaluare Naţională 2016: În 2015, 50,58% dintre elevi au promovat

Rolul acestor simulări, atât la Evaluarea Naţională, cât şi la bacalaureat, este unul reglator, în sensul identificării de către elevi, profesori şi părinţi a nivelului real de pregătire atins până la momentul testelor pentru ca, ulterior, să se poată stabili planuri remediale individuale. În 2015, 50,68 la sută dintre elevi au obţinut la simulare medii peste 5, pentru ca la evaluare să ponderea acestora să fie de 79,3 la sută înaintea soluţionării contestaţiilor.

Evaluarea Naţională 2016: Calendarul examenului  

Evaluarea Naţională va debuta luni, 27 iunie 2016, cu proba scrisă la Limba şi literatura română, va continua marţi, 28 iunie, cu proba scrisă la Limba maternă, iar miercuri, pe 29 iunie, absolvenţii clasei a VIII-a vor încheia seria testărilor cu proba scrisă la Matematică. Primele rezultate vor fi afişate pe 1 iulie, până în ora 16.00, iar imediat după această oră elevii nemulţumiţi de nota finală vor putea depune contestaţii până la ora 20.00. Rezultatele finale după contestaţii vor fi afişate pe 5 iulie.

Evaluare Naţională 2016: Repartizarea computerizată şi înscrierea la liceu  

În perioada 8-12 iulie, absolvenţii de clasa a VIII-a vor completa fişele de înscriere şi tot în această perioadă fişele vor fi introdse în baza de date computerizată. Pe 20 iulie, unităţile de învăţământ gimnazial vr afişa listele cu absolvenţii repartizaţi proveniţi din şcolile respective şi a listei cu locurile neocupate în unităţile de învăţământul liceal de stat din judeţ/municipiul Bucureşti. Tot în aceeaşi zi, şi liceele vor afişa  lista candidaţilor repartizaţi în acea unitate. Candidaţii vor putea depune dosarele de înscriere la liceele la care au fost repartizaţi în perioada 21 - 29 iulie.

 
În perioada 20-25 iulie, candidaţii care nu au participat sau nu au fost repartizaţi la niciun liceu la prima repartizare au o nouă şansă de a completa fişele de opţiuni. Pe 28 iulie este programată repartizarea candidaţilor.
 
Candidaţii care nu au reuşit să fie admişi nici la a doua etapă de repartizare au o ultimă şansă pentru depunerea dosarelor în perioada 28-29 iulie. Pe 1 şi 2 septembrie 2016 va avea loc repartizarea absolvenţilor clasei a VIII-a care nu au participat la nicio repartizare sau nu au fost repartizaţi în etapele anterioare, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care şi-au încheiat situaţia şcolară ulterior etapelor anterioare.
 

Vă recomandăm şi:

Evaluare Naţională 2016. Elev: „Nu contează nota, important în viaţă e să ştii să faci bani!“

Campania Adevărul te meditează pentru Evaluarea Naţională 2016. Lecţia video la Limba Română. De ce trebuie să ţină cont elevii când recapitulează

Subiecte simulare Evaluarea Naţională 2016. Ce probleme au avut de rezolvat elevii claselor a VIII-a la Matematică. „Şi-au propus să sperie copiii”

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite