Examenul de Bacalaureat, sesiunea de toamnă începe luni, 20 august

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat începe pe 20 august FOTO Adevărul
Sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat începe pe 20 august FOTO Adevărul

Peste 5.000 de candidaţi sunt aşteptaţi să participe, începând de luni, 20 august, la probele celei de-a doua sesiuni a examenului naţional de Bacalaureat 2018. Conform datelor transmise de inspectoratele şcolare judeţene, din totalul celor înscrişi, peste 45.000 de candidaţi, 28.488 sunt din promoţia 2017-2018, iar 16.564 provin din promoţiile anterioare. În judeţul Călăraşi, peste 500 de absolvenţi s-au înscris la examen.

Sesiunea august - septembrie 2018 începe cu probele scrise, programate după următorul calendar: 20 august - Limba şi literatura română/E)a, 21 august - Limba şi literatura maternă/E)b, 22 august - proba obligatorie a profilului/E)c şi 23 august: proba la alegere a profilului şi specializării/E)d.

Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A) se desfăşoară în zilele de 24 şi 27 august şi este urmată de evaluarea competenţelor în limba maternă (proba B) în 28 august. Evaluarea competenţelor digitale (proba D) are loc în intervalul 29 - 30 august, iar evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C) este programată în zilele de 30 şi 31 august.

Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 1 septembrie (până la ora 12:00). În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, între orele 12.00 şi 16.00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 6 septembrie.

Trei ore, timp de lucru

Accesul candidaţilor în centrele de examen la probele scrise se face în intervalul 07.30 - 08.30, pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie. Timpul destinat redactării unei lucrări scrise este de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat. Pentru rezolvarea subiectelor candidaţii vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor vor utiliza numai creion negru. 

Pentru probele scrise la Matematică şi Geografie, candidaţii pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise mijloacele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită de asistenţi. Toate sălile de examen trebuie să aibă în dotare camere funcţionale de supraveghere video şi audio. 

Nu este permis accesul în săli cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite