Călăraşi

articolul anterior articolul urmator

Expoziţie de fotografie, vernisată joi, 13 mai, la Muzeul Dunării de Jos

0
12 May 2021 09:48:48
Autor: Ionela Stănilă
Expoziţia se deschide la Muzeul Dunării de Jos din Călăraşi FOTO MDJ
Expoziţia se deschide la Muzeul Dunării de Jos din Călăraşi FOTO MDJ

Muzeul Dunării de Jos invită iubitorii de artă joi, 13 mai, la ora 15.00, la sediul din str. Progresului, nr. 4, la vernisajul expoziţiei de fotografie – Florin Floreanu "Orhidee din Bărăgan şi Dobrogea".

”Fotograf al realităţii Câmpiei Bărăganului, Florin Floreanu captează prin obiectivul aparatului de fotografiat, imagini document din universul său imediat. 
 
Cele trei albume ale sale, editate de Centrul Cultural UNESCO „Ionel Perlea” din Slobozia, se numesc „Istoria trăită”, „Florării din Bărăgan” şi „Orhidee din Bărăgan şi Dobrogea” şi evidenţiază sensibilitatea artistului fotograf pentru solaritate şi vegetal, pentru creaţia oamenilor simpli, preţuind totodată trecutul istoric şi chipurile celor care l-au încununat.
 
Imaginile sale sunt un reflex al naturii umane şi vegetale, înţelegând prin acestea trecerea timpului cu tot ceea ce presupune gloria şi decăderea, efemerul şi eternul, pe care le citim în fotografiile selectate din arealul în care artistul trăieşte.
 
 Dar, pe lângă acuitatea observaţiei, Florin Floreanu compune aceste serii de fotografii pornind de la un proiect, de la un cumul de idei, bine documentat în prealabil, nimic nefiind la voia întâmplării. Şi fotografia, la fel ca orice gen artistic, are criterii compoziţionale şi date estetice, prezente în detaliile sau aspectele de ansamblu pe care Florin Floreanu le surprinde îndeaproape.”
 
Vă mai recomandăm şi:
 
Prognoza meteo: Se strică vremea. România, lovită de ploi, unde se anunţă frig
 
Cum a ajuns o primărie de municipiu în pragul falimentului după o inginerie financiară de acum 11 ani. „Situaţia este dramatică”
 
Scena care a provocat indignare în Italia: român paşnic, băgat în comă de doi huligani. „Am făcut-o doar din plictiseală” FOTO

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările