Călăraşi

articolul anterior articolul urmator

Extremele vaccinării. Dintre cele 301 şcoli din Călăraşi, 11 au zero la sută rata de imunizare, iar 64 au 100%

0
12 Jan 2022 13:19:30
Autor: Ionela Stănilă
În doar64 de şcoli din Călăraşi s-au vaccinat toţi profesorii FOTO Mediafax
În doar64 de şcoli din Călăraşi s-au vaccinat toţi profesorii FOTO Mediafax

În 11 unităţi şcolare din judeţul Călăraşi, grădiniţa Gălăţui, Arţari, Fundeni, Făurei şi Plevna, dar şi în şcolile din Ştefăneşti, Florica, Perişoru, Plevna, Şeinoiu şi Plumbuita, nici măcar un dascăl nu a fost imunizat..

Conform datelor raportate de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Călăraşi, 64 de unităţi şcolare, din totalul de 301 unităţi existente la nivelul judeţului Călăraşi, au o rată a vaccinării personalului de 100%. Alte 100 de unităţi şcolare au o rată a vaccinării personalului cuprinsă între 70 şi 96,9%. 

La polul opus, în 11 unităţi şcolare din judeţul Călăraşi, grădiniţa Gălăţui, Arţari, Fundeni, Făurei şi Plevna, dar şi în şcolile din Ştefăneşti, Florica, Perişoru, Plevna, Şeinoiu şi Plumbuita, nici măcar un dascăl nu a fost imunizat.

Iar în şase unităţi de învăţământ, grădiniţa Luica, Dragoş Vodă, Bogdana, Pădurişu, Postăvari, Pasărea, procentul de imunizare este de doar 25%.

Conform datelor raportate de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Călăraşi, 64 de unităţi şcolare, din totalul de 301 unităţi existente la nivelul judeţului Călăraşi, au o rată a vaccinării personalului de 100%. Alte 100 de unităţi şcolare au o rată a vaccinării personalului cuprinsă între 70 şi 96,9%.

Prefectul judeţului Călăraşi, Valentin Barbu, le mulţumeşte celor care s-au vaccinat, dar transmite un mesaj dur şi celor care au trecut indiferenţi pe lângă imunizare.
 
„Vă mulţumesc că aţi înţeles importanţa vaccinării şi aţi ales să vă imunizaţi împotriva COVID-19. 

Sper ca cetăţenii din comunităţile în care vă desfăşuraţi activitatea să vă urmeze exemplul. Pe cei care nu s-au vaccinat îi îndemn să se informeze doar din surse oficiale, doar astfel pot afla informaţii corecte, informaţii care au la bază studii realizate de specialiştii în domeniu, studii reale. 

Dumnezeu să vă ajute să luaţi cea mai bună decizie pentru dumneavoastră şi familiile dumneavoastră”, a spus Valentin Barbu.
 
La nivelul judeţului Călăraşi, numărul total de doze de vaccin administrate (începând cu data de 31 decembrie 2020, prima administrare) este de195.016, din care: doza 1 - 72.837, doza 2 - 71.273, doza 3 - 22.549 şi doza unica Janssen (Johnson & Johnson) - 28.357.  La începutul lunii octombrie 2021, judeţul Călăraşi aveao o rată de vaccinare de 27,41%, cel mai mare procent, 32% înregistraându-se în municipiul Călăraşi şi Olteniţa, 29%.
 

La nivel naţional, cel puţin 60% din personal s-a imunizat

 
Ministerul Educaţiei a anunţat că în aproape 14.000 de unităţi şcolare, adică aproape 80 la sută din numărul total de unităţi de învăţământ, cel puţin 60 la sută din personal s-a vaccinat împotriva COVID. În 2.838 unităţi de învăţământ procentul de vaccinare este de 100%.  Conform unei informări transmise, luni seară, de Ministerul Educaţiei, în 10 Ianuarie 2022, în 13.924 de unităţi de învăţământ cu personalitate juridică sau structuri, reprezentând aproape 80% din numărul total de unităţi de învăţământ, procentul de vaccinare a personalului este de cel puţin 60.
 
 "În 2.838 unităţi de învăţământ procentul de vaccinare este de 100%", a precizat sursa citată. Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, că începând cu data de 17 ianuarie, acele şcoli şi grădiniţele care au sub 60% dintre angajaţi vaccinaţi şi se află în localităţile cu o incidenţă a infectării de peste 3 la mie, intră în sistem online.
 

Vă recomandăm să citiţi şi:

 

Sondaj: Mai puţin de 1 din 4 profesori din mediul rural s-ar vaccina pentru ca şcoala să rămână deschisă. 70% dintre părinţi nu îşi vaccinează copiii

 

Octavian Jurma: Refuzăm vaccinarea, refuzăm testarea şi în general orice măsură de prevenţie. Dar obligăm copiii să meargă la şcoală la infectare sigură

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările