Călăraşi

articolul anterior articolul urmator

Familia de proxeneţi din Călăraşi. Cum şi-a antrenat un tată cei doi fii să recruteze fete prin metoda „lover-boy“

1
20 Mar 2019 18:56:55
Autor: News.ro

Doi tineri au fost arestaţi preventiv miercuri, 20 martie, de Tribunalul Călăraşi, fiind suspectaţi că făceau parte dintr-o grupare care se ocupa cu proxenetism şi trafic de minori. Gruparea ar fi fost condusă chiar de tatăl celor doi, pentru care procurorii DIICOT Călăraşi au cerut arestarea în lipsă.

 Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Călăraşi au dispus, marţi, reţinerea pentru 24 de ore a două persoane, pentru constituire a unui grup infracţional organizat, proxenetism şi trafic de minori. Totodată, s-a solicitat Tribunalului Călăraşi luarea măsurii arestului preventiv în lipsă a unui alt inculpat, pentru constitiuire a unui grup infracţional organizat, trafic de minori şi proxenetism.

Potrivit DIICOT, în cauză există suspiciuni că, începând cu anul 2015, în judeţul Călăraşi s-a constituit o grupare care acţiona pentru recrutarea şi plasarea de tinere pe pieţele de prostituţie interne sau externe, în vederea obţinerii unor câştiguri substanţiale.

Liderul grupării, cunoscut în comunitatea din care face parte ca o persoană violentă, i-a angrenat în activitatea de recrutare a victimelor şi pe cei doi fii ai săi, care, prin metoda "lover - boy", au reuşit să convingă două victime să se prostitueze în beneficiul acestora.

Din cercetările a rezultat că tinerele controlate de  membrii grupării erau transportate de regulă până la podul de la Dragalina, unde erau preluate de şoferi de tir cu care întreţineau raporturi sexuale contra cost.

"Ulterior, membrii grupului au recrutat mai multe victime pe care le-au exploatat pe teritoriile Germaniei şi Marii Britanii, sumele de bani provenite din practicarea prostituţiei fiind transmise către membrii grupului, membrilor de familie ai acestora sau persoanelor interpuse,  prin servicii bancare de transfer rapid", arată DIICOT.

De asemenea, în cursul anului 2017, unul dintre cei doi fii ai liderului grupării a recrutat o minoră, în vârstă de 16 ani la acea dată, care a practicat prostituţia atât pe centura oraşului Slobozia, cât şi în zona unui complex comercial de la marginea oraşului Călăraşi.

În luna octombrie 2018, minora a reuşit să fugă împreună cu copilul său, sesizând organele de poliţie cu privire la agresiunile exercitate asupra sa de către membrii grupului.

"Neavând însă niciun sprijin sau vreo sursă de venit, minora a fost recrutată de către o altă grupare infracţională, specializată în acelaşi gen de infracţiuni, situaţie care a generat un real conflict între membrii celor două grupuri. Ulterior, urmare a «negocierilor» avute între membrii celor două grupuri infracţionale, minora a fost plasată inculpaţilor din cauza de faţă, cu condiţia ca, în fiecare săptămână, inculpatul P. I. F să-i transfere săptămânal soţiei unuia dintre membrii grupului rival, aflată în penitenciarul Târgşor, suma de 500 de lei", mai arată DIICOT.

Potrivit Poliţiei Române, marţi, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Călăraşi, sub coordonarea procurorilor DIICOT -  B.T. Călăraşi, au făcut o percheziţie domiciliară, în localitatea Dragalina, judeţul Călăraşi, la locuinţa mai multor persoane bănuite de trafic de persoane şi proxenetism.

Miercuri, Tribunalul Călăraşi a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a celor doi fii ai liderului grupării, cei care erau reţinuţi. Aceştia au vârsta de 21, respectiv 23 de ani.

Acţiunea a fost organizată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Călăraşi.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul  Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi  şi Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Călăraşi.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

kalu kalu
20.03.2019, 19:15:48

Si acum se vor transforma in lover-girls pentru cioroii de la gherla.

Modifică Setările