Călăraşi

articolul anterior articolul urmator

Festivalul Dunării călărăşene începe sâmbătă în parcul Dumbrava

0
21 Sep 2018 15:01:27
Autor: Ionela Stănilă
Festival la Călăraşi FOTO Alex Botezatu
Festival la Călăraşi FOTO Alex Botezatu

Delicatese din peşte, concursuri, atelier nutriţional pentru copii şi de pescuit, standuri de promovare, muzică şi dans popular sunt doar câteva dintre “ingredientele” Festivalul Dunării călărăşene are loc pe 22 septembrie, în parcul Dumbrava. Călăraşenii sunt aşteptaţi să deguste delictase din peşte, iar copiii sunt invitaţi concursuri de desene şi atelierul de îndeletniciri pescăreşti.

 
Evenimentul este organizat în cadrul proiectului “Valorificarea şi conservarea tradiţiilor pescăreşti pe malul Dunării Călărăşene”, finanţat de Fondul European pentru Pescuit 2007-2013, Axa Prioritara 4, Măsura 2.1.2. şi constă în promovarea activităţilor şi oportunităţilor de turism în zona Călăraşiului. Aşadar unul dintre principalele obiective este promovarea pescuitului ca şi mod de relaxare şi petrecere a timpului liber, dar şi aducerra publicului cât mai aproape spre principala atracţie naturală a judeţului Călăraşi, braţul Borcea. Festivalul se va desfăşura la Călăraşi, în parcul Dumbrava, pe 22 septembrie, începând cu ora 10.00. 
 
O secţiune a evenimentului este dedicată copiilor, cei mici vor putea participa la concursuri de desene  având ca temă ”Dunărea călărăşeană prin ochi de copil”, concursuri de realizat caricaturi şi de desene pe asfalt.  De asemenea, la altelierul de îndeletniciri pescăreşti pot fi descoperite tainele pescuitului. De la festinval nu lipsi spectacolele artistice susţinute de ansambluri folclorice din Călăraşi. Toţi participanţii implicaţi în activităţile derulate în cadrul proiectului vor primi materiale publicitare cu însemnele 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii