Călăraşi

articolul anterior articolul urmator

Firmele de catering şomează de sărbători. Gospodinele gătesc pentru Crăciun

0
9 Dec 2013 09:40:09
Autor: Ionela Stănilă

Chiar dacă este mai comod să apeleze la o firmă de catering pentru a umple masa de Crăciun, gospodinele din Călăraşi prepară singure bunătăţile pentru sărbători. Nicio firmă din oraş nu a primit solicitări pentru a livra la domiciliu mâncare gata făcută.


„Noi suntem deschişi oricăror provocări, dar nimeni nu a cerut bucate tradiţionale gata făcute. Dacă apar clienţi, sigur că îi servim rapid. De exemplu, eu pot să le prepar friptura, să fac sarmale şi salată boeuf. Toba şi cârnaţii sunt mai greu de preparat, aşa că nu mă încumet”, spune Ioana Moţoi, administratorul firmei „Tempo-Catering ca la mama acasă”. Femeia mai spune că va onora orice comandă, atâta timp cât este una fermă. Clientul trebuie să plătească mai întâi un avans din valoarea mâncărurilor, iar apoi se trece la prepararea lor. Preţul ar putea ajunge în jurul a 200 de lei.

Mai multă băutură, mai puţină mâncare

Nici la Casa Heliade nu au apărut comenzi pentru Crăciun. „ De obicei, de sărbători, oamenii aleg să iasă din casă şi să petreacă altfel. Mâncarea cerută este una uşoară sau deloc. Mulţi vin să consume ceva de băut şi să se relaxeze alături de prieteni. Preparate pentru Crăciun cred că se găsesc în orice casă, în perioada sărbătorilor. Oamenii îşi fac din timp aprovizionarea de la ţară, aşa că au timp să le pregătească”, spune o angajată a firmei.

La Kerem Food, meniul nu este unul special. Cine doreşte ceva de mâncare doar pune mâna pe telefon şi face comanda. Meniul zilei costă 10 sau 12 lei şi este format din pulpe de pui, aripioare picante sau şniţel. Nici aici, angajaţii nu vor prepara bucate tradiţionale. „Nu am avut nici un client care să dorească pregătiri deosebite pentru Crăciun. În vremurile astea, nu cred că-şi mai permite cineva să apeleze la o firmă de catering”, spune administratorul.
 

Vă recomandăm şi:

Psiholog Bogdana Bursuc: „Suntem prea obosiţi şi stresaţi să ne mai bucurăm de Crăciun“

Târg de Crăciun cu căsuţe inspirate din Austria sau Germania

Postul Crăciunului aduce scumpiri la produsele vegetale în Piaţa Moldovei

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările