Călăraşi

articolul anterior articolul urmator

FOTO Arsenalul din grădină. 2.800 de cartuşe, descoperite în Valea Stânii

0
3 Mar 2014 16:04:02
Autor: Ionela Stănilă
Cartuşele au fost găsite în grădina Foto:ISU Călăraşi
Cartuşele au fost găsite în grădina Foto:ISU Călăraşi

Un bărbat care a săpat un şant în curte a descoperit un adevărat arsenal. 2.875 de cartuşe de diferite calibre, muniţie rămasă neexplodată , au ieşit la iveală dintr-o grădina din localitatea Valea Stânii.Incidentul i-a pus imediat pe jar pe propritari care au anunţat autorităţile. La sfârşitul săptămânii trecute, un echipaj de specialişti pirotehnişti din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi a fost alertat să intervină pentru ridicarea, asanarea teritoriului de muniţia rămasă neexplodată şi transportul celor 2.875 de cartuşe de diferite calibre.

La inventar, militarii au stabilit că respectivele elemente de muniţie au calibre diferite. 2.700 de cartuşe de calibrul 5,45; 165 de cartuşe de calibrul 7,62; şi 10 cartuşe de calibrul 7,65. Arsenalul a fost descoperit de Constantin M. În timp ce săpa în propria curte pentru introducerea unor ţevi pentru reţeaua de alimentare cu apă.

Pericol

„Conştientizând pericolul reprezentat de muniţia rămasă neexplodată descoperită, acesta a anunţat de urgenţă organele abilitate, utilizând numărul de urgenţă 112, pentru a solicita intervenţia specialiştilor din cadrul echipajului  pirotehnic. Specialiştii pirotehnişti din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi s-au deplasat rapid la locul solicitării, au intervenit prompt cu o autospecială şi au ridicat respectivele cartuşe, pe care le-au depozitat în vederea distrugerii ulterioare”, a precizat plt.maj. Ovidiu Tătăranu, purtător de cuvânt al IPJ Călăraşi.


 

Vă recomandăm şi:

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările