Călăraşi

articolul anterior articolul urmator

FOTO Poliţiştii rutieri şi proiectul "Şcoala altfel". Un accident cu victime, lecţie demonstrativă pentru 250 de elevi

0
9 Apr 2014 14:16:12
Autor: Ionela Stănilă
"Şcoala altfel", un program cu activităţi educativ-preventive
"Şcoala altfel", un program cu activităţi educativ-preventive

Aproximativ 250 de elevi şi profesori de la liceele Auto, Economic, Mihai Eminescu şi Colegiul Tehnic Ştefan Bănulescu, dar şi de la şcoala generală nr. 2 Modelu au asista, miercuri, la o demonstraţie pusă în ptractică de poliţiştii Serviciului Rutier.


Acţiunea educativ-preventivă, derualtă în cadrul programului „Şcoala altfel” a urmărit reducerea victimizării participanţilor la trafic, dar şi creşterea gradului de siguranţă a elevilor în zonele adiacente unităţilor de învăţământ.


Pentru conştientizarea consecinţelor unui accident de circulaţie, a fost simulat un eveniment rutier în care a fost implicat un autovehicul şi o bicicletă.

Etapele anchetei

Paramedicii SMURD au făcut o demonstraţie de acordare a primului ajutor victimei, iar poliţiştii rutieri şi criminaliştii le-au explicat elevilor cum decurge o cercetare a împrejurărilor în care se produce un accident.

De la identificarea martorilor, fixarea şi ridicarea urmelor, efectuarea măsurătorilor, până la testarea alcoolscop a persoanelor implicate şi toate celelalte activităţi pe care le implică o astfel de investigaţie.

Dotările echipajului de poliţie rutieră şi laboratorului criminalistic şi autospecialei SMURD  au stârnit curiozitatea elevilor prezenţi, care au primit din partea poliţiştilor şi flyere cu sfaturi preventive.
 

Vă recomandăm şi:

Lecţii intensive de prevenire. "Ora antidrog altfel", un proiect adresat copiilor cu vârste între 10 şi 18 ani

„Şcoala Altfel”. Scandalul şpăgii în şcoli îi consemnează pe copii în clase

„Şcoala Altfel“: Faceţi, dar vă priveşte cu ce!

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii