Călăraşi

articolul anterior articolul urmator

Frontiera, tranzitată de peste 722.000 de persoane în ultima săptămână

0
16 Nov 2019 13:16:11
Autor: Ionela Stănilă
Peste 700.000 de persoane au tranzit frontiera în  ultimele 7 zile FOTO IGPF
Peste 700.000 de persoane au tranzit frontiera în  ultimele 7 zile FOTO IGPF

În această săptămână (11-15 noiembrie), prin punctele de trecere a frontierei au efectuat formalităţile aproximativ 722.500 cetăţeni români şi străini, dintre care 343.000 pe sensul de intrare şi 379.500 pe cel de ieşire din ţară şi aproximativ 207.400 mijloace de transport.

 
 
În prezent traficul prin punctele de frontieră se desfăşoară în condiţii normale fără a se înregistra aglomerări sau timpi de aşteptare, a anunţat sâmbătă Poliţia de Frontieră. "Menţionăm că este folosită la maxim capacitatea permisă de infrastructura punctelor de trecere a frontierei, în limita configuraţiei acestora, sens în care continuăm să recomandăm participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră deschise în regim internaţional în vederea evitării suprasolicitării doar a unora dintre acestea", spun reprezentanţii IGPF..
 
În ceea ce priveşte situaţia infracţională, în perioada de referinţă, în urma misiunilor desfăşurate în zona de competenţă - punctele de trecere şi  "frontiera verde" - poliţiştii de frontieră au constatat 253 de fapte ilegale, din care 135 infracţiuni şi 118 contravenţii, săvârşite atât de cetăţeni români cât şi străini.
 
Cele mai multe infracţiuni descoperite au vizat tentativa de trecere ilegală a frontierei, urmate de contrabanda cu bunuri şi frauda vamală, de infracţiunile de fals şi uz de fals, precum şi de natură economico-financiară. În urma sancţiunilor contravenţionale constatate au fost aplicate amenzi în valoare de aproximativ 73.100 de lei.
 
De asemenea, poliţiştii de frontieră au descoperit, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis, provenite din contrabandă ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de peste 3.347.582 lei.
 
În aceste zile, cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră au dispus măsura nepermiterii intrării în ţară faţă de 84 de cetăţeni străini, deoarece nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege. Aceştia nu posedau documentaţia necesară pentru a justifica scopul şi condiţiile de şedere, respectiv nu deţineau o viză valabilă sau un permis de şedere valabil. Totodată, nu s-a permis ieşirea unui număr de 61 cetăţeni români din diferite motive legale.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările