Garnitura care stă bine lângă orice friptură. Ce trebuie să pui în salata de sfeclă roşie ca să iasă foarte gustoasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consumată în oţet, proaspătă sau coaptă, sfecla este un superaliment nutritiv cu multe beneficii pentru sănătate. Cea mai bună salată se face însă cu sfeclă coaptă în cuptor sau pe grătar, la care se adăugă puţin hrean.


Reţeta simplă a delicioasei garnituri, care poate fi aşezată lângă orice friptură sofisticată, o are Gela Dumitrache. Învăţătoare în comuna Unirea, gospodina îndrăgostită de gătit pregăteşte bunătăţi de toate felurile. Reţetele preparatelor sale pot fi descoperite pe blogul “cufarulcubucurii.wordpress.com.

Ingrediente:

2 sfecle medii
2 linguri ulei de măsline
o bucată hrean
sare, piper, oţet, după gust

image

Mod de preparare:                                                                                                                              

Se spală bine de pământ sfecla şi coace  la cuptor sau pe grătar( depinde de situaţie)  până se înmoaie suficient. Se incearcă apoi cu o furculiţă şi dacă se străpunge uşor înseamnă că este gata. Se curăţă uşor coaja şi apoi se rade pe răzătoarea mare. Se lasă în castron. Se spală hreanul, se rade pe răzătoarea mică, de lămâie, şi apoi se freacă cu o lingură de ulei şi puţină sare. Se amestecă bine cele două compoziţii de sfeclă rasă şi hrean, se sărează după gust, se piperează şi apoi se adaugă otet, restul de ulei, după preferinţă.


"Iese o salată delicioasă, în stare să ţină companie celei mai sofisticate fripturi, după părerea mea. Noi o pregătim destul de des, mai ales în sezoanele reci, când putem sta fără probleme pe lângă cuptorul în care se coace", spune gospodina.

Nu doar că este gustoasă, dar sfecla roşie este şi foarte sănătoasă. Medicii spun că vitaminele A, C, complexul B, sulful, sodiul, calciul, fierul, iodul, potasiul şi antioxidanţii din sfecla roşie ajută la tratarea mai multor afecţiuni. Este vorba despre tumori, afecţiuni ale ficatului, afecţiuni cardiovasculare, digestive, întăreşte imunitatea şi este un puternic antiinflamator, detoxifiant şi energizant.
 

image

Vă recomandăm şi:

Cea mai bună fasole cu ciolan afumat, după o reţetă din Bărăgan. Cât trebuie fiert preparatul pentru a fi absolut delicios

Cum se prepară adevărata pastă de roşii. Secretul celei mai bune reţete de bulion, fără conservanţi

FOTO Reteţă de post apetisantă. Ghiveci călugăresc delicios şi uşor de preparat, o armonie perfectă de gusturi şi culori

Cum să prepari cea mai bună dulceaţă de căpşuni. Ingredientele secrete ale unei reţete din Bărăgan, vechi de sute de ani

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite