Gest. Solidari cu victimele tragediei din club Colectiv, poliţiştii au donat sânge

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Solidari cu drama victimelor tragediei din club Colectiv, călărăşenii au luat cu asalt Centrul de Transfuzii Sanguine. Apelul de a dona sânge pentru cei peste o sută de răniţi care luptă să trăiască i-a emoţionat pe oameni.

Vineri, 6 noiembrie, a venit rândul oamenilor legii să doneze sânge, după ce angajaţi ai instituţiilor publice din oraş, voluntari ai Crucii Roşii, dar şi oameni simpli, au venit să salveze vieţile celor aflaţi la limita supravieţuirii. Poliţişti din toate structurile IPJ Călăraşi au răspuns "prezent" la Centrul de Transfuzii Sanguine. „Pentru că numărul donatorilor de sânge este în creştere în aceste zile, la nivelul municipiului reşedinţă de judeţ, în funcţie de programările disponibile, în următoarele zile se vor prezenta la Centrul de Transfuzii Sanguine Călăraşi şi alte persoane apte să doneze sânge”, au anunţat autorităţile.

image

Apel de solidaritate

Şi Direcţia de Sănătate Publică a făcut un apel de solidaritate pentru suprevieţuitorii cumplitului incendiu de vineri seară.
Această acţiune se va desfăşura la sediul Centrului de Transfuzii Sanguine din Călăraşi , str. Bărăganului nr. 1, zilnic, de luni până vineri, între orele 08.00-11.30, cât şi la punctul de recoltare Olteniţa din incinta Spitalului Municipal Olteniţa, str. Argeşului, nr. 123.


În compesaţie, toţi donatorii beneficiază de 7(şapte) tichete de masă în valoare totală de 65.87 lei şi o zi scutire medicală plătită de la locul de muncă. Totodată cu donarea, se beneficiază şi de analizarea sângelui în mod gratuit (HTLV, Hepatita B, Hepatita C, SIDA, Sifilis, glicemie, determinare de grup sanguin), precum şi decontarea biletelor de transport dus-întors, la fiecare donare, pentru persoanele din afara oraşului.

Iată ce condiţii trebuie să îndeplinească o persoană care donează sânge:

image

-vârsta cuprinsă între 18-60 ani
-greutate peste 50Kg
-puls regulat, 60 -100 bătăi/minut
-tensiune arterială sistolică între 100 şi 180 mmHg
-să nu fi suferit în ultimele 6 luni intervenţii chirurgicale
-femeile să nu fie: însărcinate, în perioada de lăuzie, în perioada menstruală
-să nu fi consumat grăsimi sau băuturi alcoolice cu cel puţin 48 de ore înaintea donării
-să nu fie sub tratament pentru diferite afecţiuni: hipertensiune, boli de inimă, boli renale, boli psihice, boli hepatice, boli endocrine
Donatorii nu trebuie să aibă sau să fi avut următoarele boli:hepatită (de orice tip), TBC, sifilis, malaria, epilepsie si alte boli neurologice, boli psihice, bruceloză, ulcer, diabet zaharat, boli de inimă, boli de piele: psoriazis, vitiligo
miopie forte peste (-) 6 dioptrii sau cancer.


“Dimineaţa înainte de recoltare puteţi consuma o cană cu ceai sau cafea, un mic dejun puţin consistent, legume sau fructe. De asemenea, donatorul nu trenuie să fumeze, să consume alcool, grăsimi, dulciuri concentrate. Şi medicamentele trebuie evitate: aspirina, anticoagulante etc. Este bine de ştiut că donarea de sânge constă în recoltarea unei cantităţi de 450 ml în timp de 8-10 minute”, a anunşat DSP Călăraşi.

image

Vă recomandăm şi:

Apel către călărăşeni: mergeţi şi donaţi sânge pentru victimele tragediei din clubul Colectiv din Bucureşti

Mesaje emoţionante pentru tânăra care luptă să trăiască după incendiul din club Colectiv: „Irina, să te faci bine! Eşti bucuria fraţilor şi a părinţilor tăi!”

Incendiu Club Colectiv. Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă se reuneşte la Guvern, sâmbătă dimineaţă. Nicolae Bănicioiu: „Situaţia este stabilizată”

Incendiu Club Colectiv. Mărturiile cutremurătoare ale martorilor tragediei: „Cei care cădeau erau călcaţi în picioare“

Incendiu club Bucureşti: Colectiv, unul dintre cele mai renumite localuri de concert din Capitală. În seara tragediei, intrarea a fost liberă

„Premoniţia“ sinistră a solistului trupei Goodbye to Gravity, cu câteva zile înainte de tragedia din Colectiv: „Nu ţinem neapărat să murim aici“


 

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite