Călăraşi

articolul anterior articolul urmator

Gradul de ocupare al paturilor la ATI a ajuns la 22,94% în Călăraşi

0
25 Jan 2022 12:02:38
Autor: Ionela Stănilă
De ocuparea paturilor la ATI depinde funcţionarea şcolilor FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
De ocuparea paturilor la ATI depinde funcţionarea şcolilor FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Gradul de ocupare al paturilor destinate pacienţilor confirmaţi Covid -19, în judeţul Călăraşi, este de 22,94%. În funcţie de acest coeficient se decide funcţionarea şcolilor.

Instituţia Prefectului informează că astăzi, 25 ianuarie, gradul de ocupare al paturilor destinate pacienţilor confirmaţi cu Covid-19, în judeţul Călăraşi este de 22,94%.

Vă reamintim că ziua de joi a fiecărei săptămâni este ziua de referinţă pentru noul indicator care este luat în calcul pentru funcţionarea şcolilor cu prezenţa fizică a elevilor/mutarea cursurilor în on-line.

În situaţia în care această rată de ocupare la nivel judeţean este mai mare de 75%, în unităţile de învăţământ preuniversitar/conexe cursurile se  vor desfăşura în sistem online. 

Reluarea cursurilor cu prezenţă fizică se face numai după ce rata de ocupare la nivel judeţean scade sub 70%", se arată în ordinul comun al Ministerului Educaţiei şi Ministerului Sănătăţii.
 
Conform Direcţiei de Sănătate Publică(DSP) din Călăraşi, deficitul de personal, în principal medici, în unităţile sanitare cu paturi, din judetul Călăraşi, este foarte mare. Din acest motiv, numărul maxim al paturilor dedicate ATI COVID-19, la nivelul Spitalului Judeţean de Urgenţă Călăraşi este de 13, pentru că la celelalte spitale nu pot fi propuse paturi ATI COVID-19.
 
Două spitale sunt fără secţie sau compartiment ATI, iar la Spitalul Municipal Olteniţa şi Spitalul Orăşenesc Lehliu Gară nu există linie de gardă ATI. Aici sunt încadraţi trei medici ATi, doi la Olteniţa şi unul la Lehliu.
 

Vă recomandăm să citiţi şi:

Ministrul Sănătăţii: Campania de vaccinare a fost un eşec evident / Atacurile lui Florin Cîţu şi Rareş Bogdan sunt politicianiste

Centrul de evaluare a pacienţilor cu SARS-CoV-2 din Spitalul Judeţean Călăraşi devine funcţional

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările