Călăraşi

articolul anterior articolul urmator

IGPR: 15 mandate europene de arestare, puse în aplicare de poliţiştii români

0
15 Sep 2019 12:08:33
Autor: Ionela Stănilă
Mai mulţi urmăriţi au fost capturaţi pe teritoriul României FOTO Adevărul
Mai mulţi urmăriţi au fost capturaţi pe teritoriul României FOTO Adevărul

Poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat, în ultima săptămână, peste 700 de persoane, 95 de autovehicule şi 36 de documente ce făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen.

 
 
În perioada 6 - 13 septembrie au fost localizate, pe teritoriul ţării noastre, 474 de persoane care fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen), în urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.
 
Poliţiştii români au pus în aplicare 15 mandate europene de arestare, au depistat 76 de persoane semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau şederii pe teritoriul Schengen, 151 de persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară şi 7 persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen. De asemenea, de pe teritoriul României, au fost ridicate 19 documente şi au fost găsite 90 de autovehicule ce erau căutate de partenerii din Spaţiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare.
 
305 persoane, identificate în străinătate
 
Totodată, 305 persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.
 
Dintre acestea, 23 erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare, 24 erau semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau şederii pe teritoriul Schengen, alte 28 persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 9 erau semnalate dispărute de autorităţile române.
Totodată, partenerii străini au identificat pe teritoriul lor 5 autovehicule şi 17 documente căutate de autorităţile române în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii