Călăraşi

articolul anterior articolul urmator

Intervenţie chirurgicală în premieră la spitalul din Călăraşi, în domeniul urologiei

0
25 Jan 2022 10:09:36
Autor: Ionela Stănilă
Operaţia urologică a fost realizată pentru prima dată la Călăraşi FOTO Facebook/B.M.
Operaţia urologică a fost realizată pentru prima dată la Călăraşi FOTO Facebook/B.M.

O intervenţie chirurgicală urologică a avut loc pentru prima dată la spitalul din Călăraşi. Premiera a vizat o intervenţie minim invazivă a adenomului de prostată.

Reuşita urologilor care activează la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Călăraşi a fost anunţată de către Bogdan Mihai, managerul unităţii medicale, pe pagina sa de socializare:
 
„Intervenţie endourologică în premieră la Spitalul Judeţean de Urgenţă Dr. Pompei Samarian Călăraşi. Echipa de medici urologi ai spitalului nostru, formată din dr. Radu Vrabie şi dr. Mihai Dugan Opaiţ, a realizat, pentru prima dată la Călăraşi, o intervenţie minim invazivă specifică tratamentului adenomului de prostată.
 
Cu ajutorul aparaturii achiziţionate s-a putut efectua prima rezecţie bipolară prin abord endourologic (TUR-P), evitând astfel intervenţia clasică, doi pacienţi fiind beneficiarii procedurii în această săptămână.
 
Avantajele metodei respective sunt reprezentate de o perioadă foarte scurtă de refacere şi de scăderea dramatică a complicaţiilor postoperatorii, în comparaţie cu intervenţia clasică. Prin efectuarea acestei intervenţii endourologice se pun bazele dezvoltării urologiei la Călăraşi, astfel încât pacienţii să poată beneficia de un tratament similar cu cel derulat în marile centre medicale", a precizat Bogdan Mihai.
 

Vă recomandăm să citiţi şi:

Ministrul Sănătăţii: Campania de vaccinare a fost un eşec evident / Atacurile lui Florin Cîţu şi Rareş Bogdan sunt politicianiste

Centrul de evaluare a pacienţilor cu SARS-CoV-2 din Spitalul Judeţean Călăraşi devine funcţional

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările