Călăraşi

articolul anterior articolul urmator

Intervenţie pirotehnică. Muniţie rămasă neexplodată, descoperită la Curcani

0
13 Jul 2017 08:41:50
Autor: Ionela Stănilă
Muniţia a fost ridicată de specialişti FOTO Adevărul
Muniţia a fost ridicată de specialişti FOTO Adevărul

Un bărbat din comuna Curcani care săpa în curte a dat alarma la 112, luni seară, după ce a descoperit un proiectil exploziv. Muniţia rămasă neexplodată a fost ridicată de pirotehnişti în vederea distrugerii.

Ionuţ R., din comuna Curcani, a scos din pământ un proiectil exploziv de calibru 75 mm, în timp ce făcea lucrări în propria gospodărie. Conştientizând pericolul reprezentat de muniţia rămasă neexplodată descoperită, bărbatul a anunţat de urgenţă autorităţile, pentru a solicita intervenţia echipajului  pirotehnic.
 Specialiştii au intervenit cu o autospecială şi au ridicat elementul de muniţie rămasă neexplodată, pe care l-au depozitat în vederea distrugerii ulterioare.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi recomandă cetăţenilor, ca în momentul în care descoperă elemente de muniţie rămasă neexplodată, să anunţe de urgenţă organele de poliţie, autorităţile administraţiei publice locale sau Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei ” al judeţului Călăraşi la numărul de urgenţă 112.
 
Nu desfaceţi elementele descoperite!

De asemenea,cetăţenii sunt sfătuiţi ca în astfel de cazuri să respecte următoarele măsuri: să nu mişte de pe locurile pe care se află elementele de muniţie descoperite; să nu desfacă şi să nu predea la operatorii economici (societăţile ce au ca obiect de activitate colectarea materialelor feroase), elemente de muniţie descoperite; să nu folosească elementele de muniţie descoperite pentru improvizarea diferitelor scule sau ornamente; să nu lovească, să nu taie şi să nu demonteze elementele de muniţie descoperite; să nu folosească focul deschis în apropierea elementelor de muniţie descoperite.
 

Vă recomandăm şi:

FOTO Muniţie din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, descoperită de pompierii vasluieni într-o pădure

Element de muniţie descoperit pe câmp

: Asanare muniţie. Proiectil neexplodat, descoperit în grădină

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările