Călăraşi

articolul anterior articolul urmator

Intervenţie pirotehnică. Muniţie rămasă neexplodată, descoperită la Fundulea

0
10 Jun 2016 11:01:57
Autor: Ionela Stănilă
Muniţia descoperită în judeţul Călăraşi este distrusă de pirotehnişti FOTO ISU Călăraşi
Muniţia descoperită în judeţul Călăraşi este distrusă de pirotehnişti FOTO ISU Călăraşi

Un bărbat a alertat pirotehniştii joi, 9 iunie, după ce a descoperit în propria gospodărie două proiectile perforante de calibrul 34 mm (muniţie rămasă neexplodată). Specialiştii au intervenit rapid pentru asanarea muniţiei, găsită de bărbatul din Fundulea în timp ce efectua săpături în propria gospodărie.Alarma s-a dat joi dimineaţă la ora 06.00. Un echipaj de specialişti pirotehnişti din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi s-a deplasat la Fundulea pentru ridicarea, asanarea teritoriului de muniţia rămasă neexplodată şi transportul a două proiectile perforante de calibrul 34 de mm.  Conform ISU Călăraşi, proiectilele au fost descoperite de către Robert Ş., în timp ce săpa în propria gospodărie.

Conştientizând pericolul reprezentat de muniţia rămasă neexplodată descoperită, acesta a anunţat de urgenţă organele abilitate, utilizând numărul de urgenţă 112, pentru a solicita intervenţia echipajului  pirotehnic. Specialiştii pirotehnişti au intervenit cu o autospecială şi au ridicat elementele de muniţie rămasă neexplodată, pe care le-au depozitat în vederea distrugerii.
 

Sfaturi pentru cetăţeni                  

De asemenea, pompierii recomandă cetăţenilor ca în astfel de cazuri să respecte următoarele măsuri: să nu mişte de pe locurile pe care se află elementele de muniţie descoperite; să nu desfacă şi să nu predea la operatorii economici (societăţile ce au ca obiect de activitate colectarea materialelor feroase), elemente de muniţie descoperite; să nu folosească elementele de muniţie descoperite pentru improvizarea diferitelor scule sau ornamente; să nu lovească, să nu taie şi să nu demonteze elementele de muniţie descoperite; să nu folosească focul deschis în apropierea elementelor de muniţie descoperite.
 

Vă recomandăm şi:

Proiectile neexplodate, la fier vechi. Muniţia a fost ridicată de pirotehnişti

Muniţie neexplodată, descoperită în grădină, la Perişoru. Proiectilul a fost ridicat de pirotehnişti

FOTO Blindat cu arme letale şi muniţie. Un tânăr din Lehliu-Gară a fost reţinut, după ce în locuinţa sa a fost găsit un adevărat arsenal

Arme ilegale, găsite într-o locuinţă din Călăraşi

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările