Călăraşi

articolul anterior articolul urmator

Investiţie de un milion de euro. Prima fabrică de electronică se va deschide pe malul Borcei

0
30 Aug 2013 10:05:21
Autor: Ionela Stănilă

Prima fabrică de electronică şi ambalare echipamente radio-TV de la Călăraşi a primit undă verde. Consilierii locali au aprobat proiectul de hotărâre alocat constucţiei unei fabrici de electronică şi ansamblare echipamente de comunicaţii radio-TV.


Proiectul iniţial în valoare de un milion de euro va demara în scurt timp. Pentru început vor fi create un 40 de locuri de muncă urmând ca în perioada imediat următoare să fie extinsă linia de producţie cu o nouă gamă de produse-receptoare digitale radio-TV.
Proiectul pentru concesionarea suprafeţei, zona ANL II, a fost aprobat în unanimitate de aleşii locali în şedinţa ordinară a Consiliului Local Călăraşi. "Este al doilea proiect din România, după cel deschis la Timişoara de o companie germană. Acesta aduce în prim plan Şcoala românească de electronică şi care, prin recunoaşterea internaţională în domeniu din partea partenerilor italieni, va fi un punct de reper atât în România cât şi în Bulgaria, Moldova şi ţările învecinate", a declarat Florin Driga – manager proiect – Elettronika-Eagle Media.

Standarde europene

"Este un pas în programul pe care noi îl avem privind susţinerea întreprinzătorilor privaţi. Aşteptăm cu nerăbdare ca şi alte societăţi să aibă curajul acestei societăţi private să investească bani în municipiul Călăraşi pentru cetăţenii municipiului", a declarat primarul oraşului, Daniel Ştefan Drăgulin.
Construcţia va avea la bază materiale ecologice şi ergonomice conform standardelor europene în domeniu. Nu vor fi utilizate materiale periculoase,poluante şi care necesită un loc mare de depozitare. Se doreşte ca fiecare persoană implicată în activităţile comerciale ale companiei de la producţie până la desfacere, vânzări şi livrări să beneficieze de condiţii moderne de lucru şi o salarizare pe măsura fişei postului de lucru.
 

Vă recomandăm şi:

Volvo a primit acceptul pentru a deschide o nouă fabrică în China

Angajaţii Fabricii de Transformatoare şi Motoare din Filiaşi, neplătiţi de opt luni

Fabrica SAAB din Suedia va fi repornită

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii