Călăraşi

articolul anterior articolul urmator

Liderul Camorra, capturat la Călăraşi, speriase sudul Italiei. Cesarano încasa taxe de protecţie de la firmele agricole

0
19 May 2014 16:00:01
Autor: Ionela Stănilă
Vincenzo Cesarano, printre cei mai periculoşi infractori din italia Foto:vocessport.com
Vincenzo Cesarano, printre cei mai periculoşi infractori din italia Foto:vocessport.com

Liderul Camorra arestat, la sfârşitul săptămânii trecute la Frumuşani, în judeţul Călăraşi, este creionat de presa din Italia drept unul dintre cei mai periculoşi infractori.


Conform Mediafax, Vincenzo Cesarano, liderul unui clan Camorra figurează pe lista celor mai periculoşi infractori italieni, fiind acuzat de încasare de taxe de protecţie, prin metode mafiote, de la firme din sudul Italiei, scrie publicaţia Il Mattino. Potrivit presei italiene, Vincenzo Cesarano, în vârstă de 65 de ani, figurează pe lista celor mai periculoşi 100 de infractori alcătuită de Ministerul italian de Interne.
Cesarano este liderul unui clan al organizaţiei infracţionale Camorra, activă în regiunea italiană Campania, în special în Napoli. Bărbatul este acuzat de activităţi specifice criminalităţii organizate şi era vizat, din 2011, de un mandat de arestare emis pentru încasare de taxe de protecţie, prin şantaj, de la firme specializate în agricultură din zona Pompei, localitate situată în provincia Napoli.

Cu 5.000 de euro în buzunar

"Unităţi speciale ale Poliţiei române au descins vineri, după câteva zile de monitorizare, în vila din judeţul Călăraşi în care locuia urmăritul, imobilizându-l şi recuperând 5.000 de euro", a declarat Gennaro Capoluongo, directorul Serviciului Poliţiei italiene pentru cooperarea internaţională.
Cesarano se află în custodia autorităţilor competente din România, care urmează să decidă transferul acestuia în Italia, a precizat oficialul italian.
Cesarano a fost arestat pentru 14 zile, printr-o decizie luată sâmbătă de Curtea de Apel Bucureşti, aceeaşi instanţă urmând să judece, la 30 mai, propunerea de extrădare a acestuia. Curtea de Apel Bucureşti a dat termen procurorilor până în 30 mai pentru a aduce mandatul emis de autorităţile italiene pe numele lui Vincenzo Cesarano, tradus în română, notează Mediafax.

Succes

"Acţiunile împotriva criminalităţii organizate au adus un nou rezultat important. Astăzi, datorită eforturilor excelente ale Poliţiei de stat din Italia şi ale Interpol, a fost înregistrat un succes foarte important, fiind arestat Vincenzo Cesarano, căutat la nivel internaţional şi aflat pe lista celor mai periculoşi infractori", a comentat, vineri, ministrul italian de Interne, Angelino Alfano, felicitându-l pe şeful Poliţiei italiene, Alessandro Pansa. "Arestarea lui Vincenzo Cesarano este rezultatul colaborării excelente între Poliţia română şi Departamentul pentru Siguranţă publică al Poliţiei italiene (...)", a adăugat ministrul italian de Interne.
 

Vă recomandăm şi:

Un important lider al organizaţiei criminale Camorra, capturat la Frumuşani. Bărbatul era căutat pentru escrocherie şi fraude

Un bărbat, urmărit internaţional pentru un furt comis în Italia, a fost capturat la Dor Mărunt

UPDATE Percheziţii la suspecţi de furt şi evaziune. Peste 400 kilograme de tutun, bani şi două dispozitive de fabricat ţigări, confiscate

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările