Călăraşi

articolul anterior articolul urmator

Lucrări în gările de pe linia de cale ferată Bucureşti-Constanţa. Gara Ciulniţa va avea peroane noi

0
20 Apr 2021 14:05:26
Autor: Ionela Stănilă
Gara Ciulniţa va fi reabilitată FOTO forum.lokomotiv.ro
Gara Ciulniţa va fi reabilitată FOTO forum.lokomotiv.ro

Staţia Ciulniţa, important nod de cale ferată din judeţul Călăraşi, va fi reabilitat. Modernizarea va avea loc în cadrul unui amplu proiect de lucrări pe linia de cale ferată Bucureşti-Constanţa.

Ciprian Pandea, senator de Călăraşi a anunşat pe pagina sa de socializare că infrastructura feroviară din judeţul Călăraşi va fi modernizată.
 
Guvernul României a aprobat, în ultima sa şedinţă, indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiţii „Reabilitarea liniei de cale ferată Bucureşti—Constanţa, componentă a Coridorului IV Pan-European pentru o viteză de maxim 160 km/h — lucrări în staţiileFeteşti şi Ciulniţa, de pe linia de cale ferată Bucureşti—Constanţa”. 
 
"Este vorba de lucrările ce nu au mai fost realizate, de fostele guverne, în cadrul proiectului de reabilitare a întregii magistrale feroviare Bucureşti-Constanţa. 
 
Finanţarea se realizează din fonduri externe nerambursabile şi de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, din veniturile proprii ale Companiei Naţionale de Căi Ferate „C.F.R.” — S.A. 
 
Valoarea totală a investiţiei este de 394.075.000 lei, iar pentru staţia Ciulniţa, aflată pe teritoriul comunei Dragalina, sunt prevăzute lucrări de reabilitare a peroanelor (pe o suprafaţă de 6.560 mp) şi de reabilitare a liniilor de cale ferată (pe o lungime de aproximativ 4 kilometri).  Durata de execuţie a lucrărilor pentru staţia Ciulniţa este de 10 luni", a explicat Ciprian Pandea.
 
 
 Vă mai recomandăm şi:
 
Cum încearcă autorităţile să suscite interesul tot mai scăzut al românilor pentru vaccinare
 
Preţurile halucinante cerute pensionarilor în căminele de stat. În schimb primesc mâncare de 16 lei

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările