Călăraşi

articolul anterior articolul urmator

Locuitorii din Chiselet, la mâna consilierilor judeţeni. Comuna rămâne fără apă, dacă nu primeşte 20.000 de lei

0
26 Mar 2014 13:37:48
Autor: Ionela Stănilă
Consiliul Judeţean Călăraşi
Consiliul Judeţean Călăraşi

Încă o comună din judeţul Călăraşi apelează la mila consilierilor judeţeni. Dacă în şedinta din 27 martie nu se va aproba acordarea unui ajutor de 20.000 de lei, locuitorii din Chiselet rămân fără apă.


Autorităţile locale au cerut un ajutor de urgenţă din fondul de rezervă bugetară al Consiliului Judeţean Călăraşi pentru reparaţii la conductele de apă învechite, din azbest, şi care se pot sparge în orice moment. În această situaţie, întreaga localitate va rămâne fără apă.
La începutul anului, peste 41 de milioane de lei au plecat din vistieria CJC către 55 de localităţi din subordine, 8,9 milioane fiind destinaţi achitării datoriilor.

Consilierii judeţeni au aprobat, joi, 16 ianuarie, în cadrul primei şedinţe din acest an repartizarea către 55 de localităţi din judeţ a sumelor defalcate din T.V.A. şi din impozitul pe venit. Din suma totală de 41,78 de milioane de lei, 8,9 milioane de lei sunt destinaţi achitării restanţelor de la primării, iar restul, 32,9 milioane de lei sunt prevăzuţi pentru cofinanţarea proiectele europene sau de dezvoltare locală.

Modernizări de străzi

Municipiul Călăraşi a primit cea mai mare sumă, 1,87 milioane de lei, mare parte din aceşti bani, 751.000 lei, ajungând la proiectul ce vizează anveloparea blocurilor (751.000 lei ), iar peste un million de lei fiind destinaţi modernizării străzilor din localitate. La Olteniţa au fost direcţionaţi peste 800.000 de lei, din care 56.000 de lei pentru plata datoriilor, iar restul sunt destinaţi reabilitării muzeului din localitate şi bibliotecii.

28 de localităţi din judeţul Călăraşi se află pe lista datornicilor. Printre acestea, cei mai mulţi bani au fost repartizaţi către: Ciocăneşti (1,34 milioane de lei), Curcani (1,09 milioane de lei ), Spanţov (919.000 lei) şi Tămădu Mare (648.000 lei ).

La ananghie

Aflate în imposibilitatea de a-şi plăti propriii angajaţi, 11 primării din judeţul Călăraşi au apelat, la sfârşitul anului trecut, tot laa CJC, cerând bani pentru a-şi putea continua activitatea. Consilierii judeţeani au aprobat pe 31 octombrie o hotărâre  prin care se alocă 796.000 lei din Fondul de rezervă către 11 primării care au solicitat sprijin finaciar.
Cu mari dificultăţi s-au confruntă  administraţiile locale din comunele: Roseţi, Unirea, Dichiseni, Mânăstirea, Vasilaţi, Nana, Ciocăneşti, Jegălia, Ulmeni, Mitreni şi Gălbinaşi. În expunerea de motive a hotărârii se arăta că s-a făcut o analiză a bugetelor primăriilor respective şi s-a ajuns la  concluzia că  acestea înregistrează o scădere dramatică a veniturilor bugetare.
 

Vă recomandăm şi:

Bani pentru salarii. Consiliul Judeţean dă 800.000 de lei primăriilor aflate la ananghie

Primăriile din Vâlcea nu mai au bani pentru salariile angajaţilor şi indemnizaţiile asistenţilor persoanelor cu handicap

Experţii cadastrali lasă primăriile fără bani

Primăriile din Vrancea vor primi mai puţini bani de la bugetul naţional în următorii patru ani

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările