Călăraşi

articolul anterior articolul urmator

Lucrări de peste 2,3 milioane lei pentru modernizarea străzilor. Cele mai importante artere, în reparaţii capitale

0
11 Sep 2015 13:07:34
Autor: Ionela Stănilă
Cele mai importante străzi vor fi reabilitate Foto:Arhivă Adevărul
Cele mai importante străzi vor fi reabilitate Foto:Arhivă Adevărul

La peste 2,3 milioane de lei, fără TVA, se ridică valoarea lucrărilor pentru modernizarea celor mai importante artere din Călăraşi. Lucrările vor demara în luna septembrie şi vor fi realizate de SC Grand Construct Utilaje Bucureşti, investiţia urmând a fi încheiată peste 2 ani.Nici nu s-a încheiat proiectul de reabilitare a reţelei de apă şi canalizare ce a transformat oraşul într-un imens şantier că încep alte lucrări. Autorităţile locale au anunşat deja că vor fi demarate reparaţiile pe Cornişei şi Progresul, dar şi a străzilor ce fac legătura între cele două artere importante de circulaţie, precum şi a locurilor de parcare din zonă.
Astfel, în cadrul contractului nr. 26230/12.06.2015, având ca obiect ”Proiectare şi execuţie modernizare str. Cornişei şi str. Progresul”  se au în vedere lucrări pe tronsonul Bd. Nicolae Titulescu-Str. Gheorghe Lazăr al străzii Cornişei, pe tronsonul Bd. Cuza Vodă-Str. Eroilor al străzii Progresul, precum şi pe străzile Gheorghe Lazăr, Tudor Vladimirescu şi Dorobanţi. Astfel vor fi înlocuite troatuarele, se regândesc spaţiile verzi şi se amenajează noi parcări
 

Se toarnă asfalt, se reabilitează parcări

Pe strada Cornişei se va reface structura asfaltică pe 5.563 mp, urmând a fi reabilitaţi 1.571 mp de parcări, 3.395 mp de trotuare şi 210 mp de străzi laterale.
Pe strada Progresul, suprafaţa totală de îmbrăcăminţi asfaltice va fi de 5.616 mp, urmând a fi reabilitaţi 1.571 mp de parcări, 3.920 mp de trotuare, 1.300 mp de spaţii verzi şi 2095 mp de străzi laterale. „Lucrările sunt prevăzute a demara în această lună, fiind adjudecate, prin procedura de cerere de oferte, de firma lider SC Grand Construct  Utilaje SRL Bucureşti, contractul de proiectare şi execuţie având o valoare de 2.320.793 lei fără TVA. Durata de execuţie este de 24 de luni.
 

Vă recomandăm şi:

Cea mai importantă şosea a Călăraşiului intră în reparaţii. 500.000 de lei pentru Varianta Nord, drumul care leagă oraşul de A2

Mai multe străzi intră în reparaţii capitale

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările