Călăraşi

articolul anterior articolul urmator

Magazinele Enel din Bărăgan, închise luni, 20 iulie. Cum puteţi plăti factura

0
18 Jul 2020 16:20:37
Autor: Ionela Stănilă
Casieriile Enel vor fi închise luni, 20 iulie FOTO Adevărul
Casieriile Enel vor fi închise luni, 20 iulie FOTO Adevărul

Magazinele Enel din judeţele Constanţa, Tulcea, Călăraşi şi Ialomiţa vor fi închise luni, 20 iulie, desemnată la nivel naţional ca Ziua Energeticianului. În celelalte zile, magazinele Enel vor funcţiona după programul obişnuit.

Astfel, de luni până vineri, programul de funcţionare este de la ora 08.00 la ora 16.00, excepţie făcând cele două magazine din municipiul Constanţa ce au următorul program: de luni până vineri de la 0.009 la 17.00.
 
Cea mai mare parte a operaţiunilor pot fi realizate telefonic sau prin canale digitale şi nu necesită deplasarea în magazinele Enel. De aceea, clienţii sunt sfătuiţi să folosească în continuare opţiunile digitale de comunicare, de primire şi de plată a facturii, precum şi contractarea online. Astfel, aceştia au la dispoziţie două variante simple pentru a primi factura electronică, imediat ce a fost emisă: pe mail sau prin sms, sau pot opta pentru descărcarea copiei facturii de aici.
 
Pentru a trimite indexul pentru electricitatea consumată, pe lângă secţiunea Index din cadrul aplicaţiei MyEnel, clienţii pot apela (în timpul perioadei de telecitire specificată pe factură) numărul de telefon gratuit 0800.07.08.09 sau numărul cu tarif normal 021.9977. Pentru a trimite indexul pentru consumul de gaz, clienţii pot suna la numărul gratuit 0800.07.07.01, tasta 1, sau la numărul cu tarif normal 021.9977, în cazul în care distribuitorul lor este Delgaz Grid sau Progaz P&D (între 22 şi 26 ale fiecărei luni).
 
Pentru a evita riscurile asociate unui drum la magazin sau la diverse puncte de plată, clienţii pot alege să utilizeze aplicaţia MyEnel, care poate fi activată cu uşurinţă fie online, pe my.enel.ro, fie prin descărcarea aplicaţiei pentru telefonul mobil în mod gratuit, de pe App Store sau Google Play.
 
Prin intermediul MyEnel, clienţii pot primi şi plăti facturile de energie electrică sau gaze naturale, îşi pot înregistra indexul sau verifica balanţa de plată. De asemenea, în aplicaţia MyEnel, în secţiunea Contractare Rapidă, sunt disponibile ofertele comerciale, astfel că atât clienţii existenţi, cât şi cei potenţiali au posibilitatea de a transmite online solicitări de încheiere a unui contract de furnizare de energie electrică sau de gaze naturale.
 
În cazul în care clienţii doresc în continuare să efectueze plata în numerar, este recomandată utilizarea automatelor de plată de tip self-pay, amplasate în reţelele de magazine Profi, Auchan, Mega Image, Carrefour, Kaufland, precum şi în magazinele alimentare.
 
Pentru a intra în contact cu un consultant Enel, clienţii pot utiliza următoarele numere de telefon: 021 9977 (cu tarif normal, apelabil din România) sau 0040372436436 (număr apelabil din străinătate). La aceste numere pot fi aflate informaţii despre facturi şi sold, despre contract, pot fi activate servicii precum factura electronică şi altele.
 
Vă mai recomandăm şi:
 
3,4 milioane de români riscă facturi mai mari la gaze pentru că nu ştiu că pot renegocia contractul
 
Capcanele din contractele de gaze. Cum vă puteţi trezi cu facturile umflate

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările