Călăraşi

articolul anterior articolul urmator

MAI: 8.796 de persoane, izolate de teama coronavirusului. Ce trebuie să facă oamenii care au călătorit în străinătate

1
29 Feb 2020 12:13:04
Autor: Ionela Stănilă
Coronavirusul, o problemă la nivel mondial FOTO Shutterstock
Coronavirusul, o problemă la nivel mondial FOTO Shutterstock

Ministerul Afacerilor Interne(MAI) a anunţat sâmbătă că în acest moment, la nivel naţional, sunt 52 persoane în carantină şi 8.796 persoane în izolare la domiciliu.

În cursul zilei de vineri, la linia TelVerde 0800 800 358, dedicată informării despre noul Coronavirus, s-au primit 2.519 apeluri de la persoane care au sunat să afle detalii despre cum se manifestă şi cum poate fi prevenită răspândirea acestei afecţiuni.
 
”Pentru cetăţenii români aflaţi în străinătate, a fost operaţionalizată o linie dedicată lor : +4021.320.20.20. De aici vă puteţi lua toate informaţiile legate de întrebările pe care le aveţi. Odată cu operaţionalizarea numărului TelVerde, a scăzut numărul apelurilor de urgenţă, întrucât cetăţenii pot solicita informaţii direct de la specialişti pe linia dedicată de informare. În ceea ce priveşte persoanele care au apelat numărul unic de urgenţă, în ultimele 24 de ore au fost efectuate 135 de apeluri la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112 (cele mai multe din Bucureşti – 26) cu privire la Coronavirus”, transmite MAI
 
Persoanele care au călătorit în localităţi din zonele afectate de coronavirus, altele decât cele cu transmitere comunitară extinsă, se vor autoizola la domiciliu 14 zile, timp în care vor fi monitorizate de către direcţiile de sănătate publică şi prin intermediul medicului de familie. Măsura se aplică şi membrilor de familie care locuiesc la acelaşi domiciliu.
 
Persoanelor aflate în autoizolare la domiciliu li se vor pune la dispoziţie informaţii detaliate referitoare la măsurile de igienă individuală ce trebuie respectate în caz de epidemie.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Carmen Florea
29.02.2020, 15:27:17

Milițienii din MAI cu tot cu imbecilul ala de ministru nu au coronavirus?