Călăraşi

articolul anterior articolul urmator

Mai aveţi timp să oferiţi mărţişoare. Târgul de bijuterii din pietre semipreţioase, deschis până pe 10 martie

0
4 Mar 2014 11:52:44
Autor: Ionela Stănilă
Obiectele sunt lucrate manual
Obiectele sunt lucrate manual

Cine nu a cumpărat încă mărţişoare mai are timp s-o facă. Până pe 10 martie, la Secţia de Etnografie şi Artă Populară este deschisă o expoziţie cu obiecte inedite. Târgul de bijuterii şi mărţişoare aşteaptă clienţi în fiecare zi, între orele 9.00 şi 16.00.La târg sunt expuse spre vânzare obiecte lucrate manual(bijuterii, felicitări, mărţişoare) de creatorii: Zâna Costiner, Mirela Necula, Jannette Boancă, Daniela Ghiuţă, Sorina Varghida şi Natalia Korcinski şi copii din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Călăraşi. Zâna Costiner a adus la târg bijuterii din pietre semipreţioase:agate, turcoaz, aventurin, haolit, magnezit, mărgele fosile coral, perle, cristale şi perle Swarovski, argint Sterling, sticlă Dichroic.

„Bijuteriile din sticlă Dichroic se confecţionează în condiţii speciale de temperatură (1.500-2.000ºC) şi presiune, aplicându-se câteva straturi succesive de oxid de grosime moleculară. Tehnologia aceasta a fost folosită la început de NASA pentru protecţia rachetelor împotriva razelor cosmice”, a precizat creatoarea.

Vă recomandăm şi:

INFOGRAFIE Harta târgurilor de mărţişoare din Capitală

Şoferiţe surprinse în trafic de poliţişti cu mărţişoare şi flori

FOTO Povestea mărţişorului. Cum am ajuns de la bănuţul prins odinioară la mâna copiilor la Iisus Hristos cu şnur alb-roşu

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările