Călăraşi

articolul anterior articolul urmator

Măsuri dispuse în punctele de frontieră în perioada sezonului estival: Peste 4.000 de poliţişti, în misiuni zilnice de control

0
3 Jul 2018 13:46:01
Autor: Ionela Stănilă
Poliţia de Frontieră a suplimentat numărul poliţiştilor în sezonul estival FOTO Poliţia de Frontieră
Poliţia de Frontieră a suplimentat numărul poliţiştilor în sezonul estival FOTO Poliţia de Frontieră

Creşterea numărului de turişti români şi străini în zona litoralului Mării Negre, Delta Dunării şi staţiunile montane şi cea a cetăţenilor români care aleg să-şi petreacă vacanţa în afara graniţelor ţării, determină adaptarea misiunilor Poliţiei de Frontieră în scopul fluidizării traficului în punctele de trecere a frontierei.

Astfel, s-a suplimentat personalul care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor şi echipamentele folosite pentru verificarea documentelor, iar în punctele de frontieră importante au fost detaşaţi lucrători din cadrul aparatelor centrale ale structurilor teritoriale şi din Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră. Va fi folosită la maxim infrastructura punctelor de trecere a frontierei, în limita configuraţiei acestora şi, în funcţie de valorile de trafic, se vor crea fluxuri suplimentare de control în punctele de frontieră, pe sensul de intrare sau ieşire din ţară, după caz. În această perioadă, peste 4.000 poliţişti de frontieră vor desfăşura, zilnic, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat.
 
Anul trecut, în perioada estivală,  1 iunie-31 august 2017, au trecut frontiera aproximativ 19,5 milioane persoane, din care aproximativ 15,7 milioane cetăţeni UE şi 3,8 milioane cetăţeni non UE şi peste 4,8 milioane mijloace de transport.
 
3,4 milioane de persoane au trecut graniţa cu Bulgaria
 
Cele mai tranzitate puncte de trecere au fost cele de la frontiera româno-ungară (5,9 milioane persoane) şi cele aeroportuare (5,2 milioane persoane, fata de anul 2016, cand au tranzitat aeroporturile 4,2 milioane de persoane). De asemenea, la frontiera cu Bulgaria au efectuat formalităţile peste 3,4 milioane persoane, iar la graniţa cu R. Moldova peste 2,6 milioane, atât pe sensul de intrare, cât şi pe sensul de ieşire. 
 
Pentru evitarea aglomerărilor, Poliţia de Frontieră Română recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările