Călăraşi

articolul anterior articolul urmator

Medic, despre cum se moare în chinuri de COVID: Nu e film horror, e real. Amândoi respirau ca peştele pe uscat

36
16 Oct 2021 11:54:55
Autor: Ionela Stănilă
Spitalele, pline de pacienţi cu COVID în stare gravă Inquam Photos / Octav Ganea
Spitalele, pline de pacienţi cu COVID în stare gravă Inquam Photos / Octav Ganea

Dezastrul sanitar prin care trece România în aceste zile aduce în prim-plan tragedii greu de imaginat. Din cauza infectărilor masive, oamenii ajung să moară în casă pentru că în spitale nu mai sunt locuri. Un medic de familie povesteşte o întâmplare tristă din comuna Mănăstirea.

Cătălin Petrencic, medic de familie în comuna călărăşeană Mănănăstirea a povestit pe pagina sa de socializare o tragedie care a lovit doi bătrâni din localitate. Infectaţi cu COVID s-au chinuit acasă, pentru că în spital nu mai erau locuri, iar femeia a murit în chinuri groaznice:

Nu e film horror, este real. De la mine, din Mănăstirea. Doi bătrâni, singuri. Copiii plecaţi. El abia poate să respire. Respira ca peştele pe uscat. Cianotic. TA 60/40. Test rapid, pozitiv. Trimis la spital. Nu sunt locuri. Trimis acasă. PCR, pozitiv. Vecinii au grijă de ei, sp le dea medicamente, de mâncare. După o săptămână li se face un test rapid. El negativ, ea pozitivă. Amândoi respirau ca peştele pe uscat. Vecinii, care le aduceau de mâncare, vin şi-l întreabă pe el, care era în pat, abia respirând: ce face soţia, cum e? Răspuns: nu ştiu, nu mişcă, nu respiră! Era moartă. Nu se ştie de când. 

Vine echipa autorizată ia decedata, o pun în sicriu, o sigilează şi o duc la groapă însoţiţi de maşina Poliţiei. El rămâne singur. Abia respirând. Da, nu e film. E realitate. O realitate care se poate întâmpla sau se întâmplă în România, azi. O imagine a apocalipsei. De ce? Pentru că există un virus parşiv, real. Pentru că avem un stat care face orice altceva dar numai de cetăţenii lui nu are grijă. Şi, poate cel mai important, pentru că avem cetăţeni care ascultă toate prostiile şi nu ţin cont de ce spun specialiltii. Asta este realitatea acestor zile şi a celor ce vor veni.

 

 

 Vă mai recomandăm şi:

Medic, mesaj pentru premierul Cîţu: Ce faceţi e nebunie curată, este criminal! O spun ca psihiatru

Experţii în sănătate susţin solicitarea de carantinare a Capitalei: Este revoltător faptul că o decizie de sănătate publică este suspendată pe criterii strict politice

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

36 Comentarii

dutu bogdan
16.10.2021, 12:04:15

Se vede de la o posta ,ca este stire platita De parca anii trecuti nu se murea de pneumonie si boli respiratorii Se exagereaza mult cu gravitatea situatiei, din cauza asta si multe teorii anti covid

-26 (36 voturi)
butelie ilie
16.10.2021, 12:14:46

Este zguduitor ce povesteste Cătălin Petrencic. Chiar nu inteleg de ce romanii nu-s tratati. De ce nu exista tratamente in farmacii in timp ce in tarile europene sunt deja in farmacii si spitale. De ce Dl Doctor nu a facut cerere de medicamente si sa-i trateze cum se cuvine? O explicatie ar fi ca de fapt statul roman nu mai are bani. Buna guvernare in tara lucrului bine facut si Romania educata. Absolut mizerabil. Decesele in zilele acestea , cate 400/zi se incadreaza perfect la acuzatia de genocid. Sper ca procurorii sa-si faca datoria.

-18 (30 voturi)
lamuritorul
16.10.2021, 12:21:03

Bolsevicul butelie e rugat sa n-o mai sooga toata ziua antivaccinist!

+6 (16 voturi)
Camelia Sorescu
16.10.2021, 12:25:14

Spitalele sunt complet neaprovizionate, medicii competenți plecați iar cei care conduc totul sunt medici medioci și submediocri care sunt însoțiți de rezidenți, ultimii având practic soarta pecetluită, pentru că sunt învățați și îndrumați de semiincompetenți. Mai departe, incompetenții au de pus în aplicare protocolul medical al altui incompetent, pentru cazurile de covid, respectiv Raed Arafat. Potrivit protocolului, printre altele, se suspendă orice tratament curent pe care bolnavii internați la ATI îl iau, acesta înlocuindu-se cu o schemă generală. Practic, ai ajuns acolo cu diabet cronic, nevoie de dializă, probleme cardiace grave și multe altele, vei MURI pentru că nu îți mai este administrat tratamentul. Iar ei te vor prezenta ca fiind mort de covid. În cel mai rău caz vor chema tineri frumoși și liber ca cei de la Recorder și te vor filma cum te zbați murind și vor spune că așa se întâmplă dacă nu te vaccinezi. Asta a ajuns România! Este rețeta perfectă a eșuării unui stat. Cât despre neaprovizionarea cu medicamente, ea a fost pusă la cale de Ministra USRPLUS Mihăilă, care de altfel a și recunoscut că nu s-a făcut nicio aprovizionare pe timpul verii.

-18 (28 voturi)
Camelia Sorescu
16.10.2021, 12:29:24

butelie ilie nu s-a întâmplat și nu se întâmplă nimic pentur că discutăm despre corupție, incompetență și obediență. Vedeți cum deja apar o sumedenie de indivizi care comentează și în acest spațiu pretinzând că așa cum un copil ar nevoie de părinți pentru a fi ghidat și protejat, la fel și omul de rând are nevoie de sprijinul statului. Ceea ce este revoltător desigur, nu putem compara un copil cu un om matur. Asimilarea statului cu rolul de tată ne trimite direct în comunism, unde Stalin era tătucul iar poporul prostimea. Acum mai nou s-a inventat termenul de analfabet funcțional și se tot invocă testul PISA și rezultatele sale slabe în România. Numai aparent slabe. De ce credeți? Ca să se poată justifica pe hârtie dictatura. Zilnic suntem făcuți de propriile canale de televiziune și ziare proști, violatori și criminali, se întâmplă de 30 de ani. De ce ? Pentru momentul acesta, iată de ce. Când se pregătește reinstalarea dictaturii.

-18 (22 voturi)

Vezi toate comentariile (36)

Modifică Setările