Călăraşi

articolul anterior articolul urmator

Preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti-Ilfov: „Dragi pacienţi, ştiaţi că aveţi acest drept?“

4
9 Dec 2021 12:47:57
Autor: Ionela Stănilă
La externare, pacienţii trebuie să primească reţetă compensată de la spital FOTO Adevărul
La externare, pacienţii trebuie să primească reţetă compensată de la spital FOTO Adevărul

Sandra Alexiu, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti-Ilfov, a explicat într-o postare pe pagina sa de socializare ce drepturi au pacienţii externaţi din spital.

Medicul de familie spune că pacienţii, la externarea din spital, au dreptul să primească o reţetă compensată, pe lângă scrisoarea medicală şi concediul medical. În cele mai multe cazuri, arată Sandra Alexiu, doctorii din spital trimit pacienţii la medicul de familie. 
 
„Contractul-cadru prevede ca la externarea din spital, pacientul să primească pe lângă scrisoarea medicală, reţeta compensată, concediul medical şi consiliere din partea echipei medicale. Dragi pacienti, ştiaţi ca aveţi acest drept?  În cazul în care NU se eliberează reţetă, medicul din spital este sancţionat confirm contractului cu 200 de lei per reţetă neeliberată", scrie Sandra Alexiu.
 
Printre motivele pe care le invocă medicii din spital sunt unele, de-a dreptul puerile, printre care şi faptul că nu îii lasă şefii ori nu au tuş.
 
„Dar ce să vezi, medicii din marea majoritate a spitalelor nu eliberează reţetă compensată (că nu au semnătura electronică, imprimantă, curent, internet, tuş, management, chef sau nu îi lasă şefii), dar trimit pacientii la medicii de familie să le transcrie. Iar acum, în loc să aplice Contractul, adică spitalelor sancţiunile prevăzute de acesta (Hotărâre de Guvern, nota bene!), impută medicilor de familie aceste reţete eliberate în ziua externării pacienţilor care NU au primit reţetă de la spital!", spune medicul Alexiu.
 

Aproape toţi medicii au fost notificaţi

Sandra Alexiu arată în postarea sa că aproape toţi medicii de familie din Bucureşti au primit notificări legate de nerespectarea procedurilor în spitale.
 
„Aproape toţi medicii de familie din Bucureşti au primit de la Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti (CASMB), în locul deconturilor legale după raportarea lunii noiembrie, notificări pentru a acoperi nerespectarea procedurilor de la spitale", scrie medicul.
 
 
 
Vă recomandăm să citiţi şi:
    

Cum te poţi infecta cu Omicron. Medic: Şansele să intri în contact cu el la un ceai cu prietenii sunt 100%

Ce ştim despre noua variantă Omicron a coronavirusului şi cât de mult ar trebui să ne îngrijoreze

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

ion carutasul
9.12.2021, 13:11:25

Dar ce parere aveti despre consultatia la un medic specialist(mediul privat) fara contract cu Casa de sanatate ce NU se concretizeaza cu Scrisoare Medicala . Fara scrisoare medicala nu primesti medicamente compensate de la medicul de familie. Adica ai pierdut dreptul de asigurat chiar daca ai platit zeci de ani asigurare medicala. Medici si legislatie comunista eliborata de slugile regimului din lumea medicala .

+3 (5 voturi)
Karl Frenzy
9.12.2021, 14:51:01

Drepturile pacientului sunt multe dar când Casa de Asigurări de Sănătate îţi trânteşte un pumn în faţa şi-un şut în trei litere ... LUNA ACEASTA NU MAI SUNT FONDURI! (anunț ce poate fi sculptat în piatră că nu se mai schimbă...), omului de rând i se închide orice ușă... Are cineva de gând să facă o anchetă serioasă, să vadă cum se cheltuie banii? Știu pacienții că, uneori, sub numele lor, se decontează cheltuieli pentru medicamente și tratamente de care ei n-au avut niciodată parte ci doar "esențialii"... Sigur că ştiu ce drepturi am, dar nu pot trece de mafioţi, inclusiv de doctori, ca să ajung la drepturile mele pentru că nu le mai ajung lor. Ştiu doctorii, ştiu şi miniştri că sunt oameni care, asiguraţi fiind, îşi cheltuie toată pensia pentru a-şi asigura medicaţia care-i ţine încă vii... Şi - autorităţile fac ceva? Doar ipocrizii precum cele ale medicului de astăzi... Câtă vreme o organizaţie, CAS, care ar trebui să fie a pacienţilor este patronată politic, ce pot să sper decât că vor fi şi alte abuzuri? Elita va fi bine asigurată medical oricând, iar contribuabilul, cale care dă banul, va muri: GHinion, vorba unui jucător de golf!

+4 (4 voturi)
Ron Ron
9.12.2021, 17:44:08

Care " dragi pacienti" ? Aia carora le spuneti " hai cu parastasul", ca asa scrie la codul deontologic?

0 (2 voturi)
Dab Lia
9.12.2021, 20:57:14

Medicii de familie nici macar nu te intreabs cum te simti , dar sunt in stare oricand sa iti povesteasca despre plozii lor, de parca problemele lor sunt cele importante.

+1 (1 vot)
Modifică Setările