Călăraşi

articolul anterior articolul urmator

Medic, despre ce urmează: Sunt şase săptămâni în care vom suferi precum câinii, plânsetul va răsuna pe străzi

36
14 Oct 2021 10:15:57
Autor: Ionela Stănilă
Coadă de ambulanţe la spitalele din România Inquam Photos / Octav Ganea
Coadă de ambulanţe la spitalele din România Inquam Photos / Octav Ganea

Medicul Gabriel Diaconu avertizează din nou asupra efectelor devastatoare ale pandemiei. Psihiatrul spune că urmează 6 săptămâni în care toţi vom suferi precum câinii. Vina pentru acest dezastru, spune medicul, o poartă guvernul Cîţu care a mizat pe faptul că moartea îi va împinge pe oameni spre vaccin.

Medicul Gabriel Diaconu arată în mesajul postat pe pagina sa de socializare suferinţa prin care trec oamenii infectaţi cu COVID-19, faptul că unii nici nu mai ajung la spital, refuzând cu încăpăţânare ajutorul, dar şi alţii  care stau blocaţi în ambulanţe ore în şir la poarta unităţilor medicale, sufocate de numărul mare de pacienţi. Psihiatrul arată din nou cu degetul spre Guvernul Cîţu care a avut o strategie criminală în valul patru al pandemiei:
 
Epilog 
Mi-am petrecut timpul scriind, gândind. Tuşeam. Uneori mai tuşesc. 
De partea luminoasă a pandemiei, unde se îndreaptă reflectoarele, camerele de filmat, reporterii, nu se vede decât destrăbălată, hâdă, moartea dansând prin saloane.
Dar mai există o parte a poveştii. Partea întunecată. Mult mai greu de desenat în cuvinte. Sunt toţi cei care ori nu ajung la spital, mila sorţii, că mor acasă, că mor pe drum.
Sunt toţi cei care vor rămâne zdruncinaţi se teroarea nesiguranţei. Zac zile la rând. Refuză cu încăpăţânare ajutorul. Între locul de boală de îl ştiu, şi un drum cu ambulanţa spre îngrămădeală de cazuri, aleg o primă variantă.
La poarta spitalelor, din ambulanţe, oamenii ajung să îşi facă nevoile în pungi. În ploşti. Pe unde mai apucă. Setea de aer, groaza lipsei de un el, confuzia biologică a înecatului viu continuă un contur al neputinţei, dar şi al inepţiei situaţiei de fapt.
Fie motivul arbitrar, în ultimele luni statul a acţionat împotriva cetăţenilor lui. Toate datele erau acolo. Toate informaţiile puse pe masă. Toate pregătirile deveniseră explicite.
 
Efectele sunt tardive
 
Guvernul Cîţu a mizat că moartea va împinge oamenii spre vaccin. De această strategie criminală el, şi doar el, se face vinovat. 
Ce minte perversă, bolnavă să ai încât, cu preţul a mii şi mii de morţi, să-ţi spui că faci, de fapt, un bine. 
Efectele sunt tardive. Rezultatele, dezamăgitoare. 
Sunt şase săptămâni în care vom continua să suferim precum câinii. Plânsetul multora va răsuna pe străzi, în timp ce o mână de oameni, rupţi de realitate, vor continua să mute bile pe abac şi să-şi spună, unul altuia, că acţionează înţelept.
Nu!
Înţelept am judecat noi. Dar nu ne-aţi ascultat. În camera ecou a propriei convingeri, guvernanţii şi-au abandonat raţiunea nebuniei. Odată cu asta, soarta multora s-a scris.
Numărul telefoanelor disperate pe care le primesc creşte. Poate pot vorbi cu cineva. Poate pot afla dacă dragul, sau draga, lor sunt bine. 
Cine plăteşte pentru nenorocirea adăugată sinistrului pandemic prin nemernicia liderilor? 
În fiecare casă e un suflet de om, şi în fiecare om e un dor de casă. 
Amar să fie acelora care nu şi-au iubit neamul la ceasul lui greu, şi pentru un pumn de arginţi sau o funcţie pompoasă şi-au făurit, din cadavre, coroană.
 
 Vă mai recomandăm şi:
 
Bănescu, despre investigaţia Recorder: Scop jalnic, anume lovirea în imaginea publică a Patriarhului BOR. Este criticată excelenta chivernisire a banilor
 
Cîţu, ironii după discuţia cu Cioloş: Nu a fost nicio concluzie azi. Când a fost la Cotroceni, Cioloş a avut în spate o majoritate, adică aceea a USR-AUR-PSD

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

36 Comentarii

kh
14.10.2021, 10:32:03

...arestati guvernul citu, areatati presedintele, arestati sarlatanii si televiziumile care au imbecilizat poporu' cu televizoru'. un singur cap de acuzare: crima impotriva umanitatii si condamnati in regim de urgenta! se poate, dlor.!?😁

+13 (21 voturi)
butelie ilie
14.10.2021, 10:33:45

Asa este Domnu' Diaconu (psihiatru). Ia uite aici: Surse din rândul apropiaţilor familiei spun că poliţistul se vaccinare cu o zi înainte de a surveni decesul. Cauza morţii ar fi tromboza – formarea unui cheag de sânge şi migrarea acestuia într-o zona vitală. Este publicat in adevarul. Citeste mai mult: adev.ro/r0yfpu

-18 (30 voturi)
Creier de cristal
14.10.2021, 10:44:40

ok.. dar si sosoaca ar tb-i arestata...si cei din aur....au si ei parte din vina...

-17 (29 voturi)
Creier de cristal
14.10.2021, 10:35:49

Mda, inteleg ca vor mai muri mii de oameni in urmatoarele saptamani de pe urma coviduui...poate chiar zeci de mii...dar ma rog eu m-am vaccinat...port masca unde tb-ie....incerc sa pastrez distanta...acum imi desfac o cutie de bere, imi aprind o tigara...si imi focalizez energia in lupta impotriva neomarximului....

-16 (28 voturi)
Lucian Pufu
14.10.2021, 10:40:50

Da, dar nu numai Catu e vinovat. Exista partide parlamentare care au protestat impotriva vaccinarii, ba chiar au organizat proteste si marsuri impotriva personalului sanitar, strigand "criminalii" la geamul spitalului! Si avem milioane de oameni care i-au urmat, in fapt mai multi au preferat sa dea piept cu boala decat sa se vaccineze. Eu fac parte dintre cei care nu-i considera pe oameni niste prosti carora trebuie sa le faca cineva bine cu forta. Cei care au ales sa se lupte cu boala au ales in cunostinta de cauza, stiind ca au o sansa sa moara si convinsi fiind ca vaccinarea le va face mai mult rau decat boala in sine. Asa ca sa incercam sa-i ajutam pe cei care au nevoie dar sa-i si intelegem, respectandu-i pe ei si respectandu-le decizia.

+16 (16 voturi)

Vezi toate comentariile (36)

Modifică Setările