Călăraşi

articolul anterior articolul urmator

Medicul care a programat la vaccinare, peste rând, un primar a fost amendat

0
16 Jan 2021 10:01:17
Autor: Ionela Stănilă
Primarul Niculae Eremia s-a vaccinat în prima etapă, deşi nu avea acest drept FOTO Captură DIGI 24
Primarul Niculae Eremia s-a vaccinat în prima etapă, deşi nu avea acest drept FOTO Captură DIGI 24

Medicul de familie din Călăraşi, care l-a programat la vaccinare peste rând pe primarul localităţii Alexandru Odobescu, Niculae Eremia, a fost amendat cu 5.000 de lei.

Conform Ministerului Sănătăţii, încă nu avem suficiente doze de vaccin pentru toţi românii. De aceea este important ca în a doua etapă a vaccinării împotriva COVID-19 să dăm prioritate bunicilor noştri, persoanelor cu boli cronice şi lucrătorilor din domenii esenţiale.

Avem mare încredere că medicii vor programa pentru vaccinare persoanele care chiar au nevoie.  Atunci când aceste reguli de prioritizare vor fi încălcate, situaţia va fi investigată urgent de Ministerul Sănătăţii, au transmis reprezentanţii ministerului.
 
Chiar ieri, Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Călăraşi a aplicat o amendă contravenţională de 5.000 de lei medicului de familie Dr. P. P., conform HG 857 /2011 art. 30 lit. h), pentru "nerespectarea programării categoriei populaţionale aferente etapei 1 de vaccinare împotriva COVID-19”.
 
“Conform informaţiilor puse la dispoziţie de Centrul de vaccinare SJU Călăraşi, din platforma online de vaccinare, reiese că în data de 12.01.2021 ora 12.00, d-nul E. N. (primarul comunei Alexandru Odobescu) figura cu
programare in vederea vaccinării, programare realizată online de CMI Dr P. P. 
La data şi ora stabilite conform programării, centrul de vaccinare a efectuat vaccinarea persoanei programate. Medicul care a efectuat programarea online, Dr. P. P., afirmă că programarea s-a efectuat dintr-o eroare de înţelegere a înscrierii persoanelor pe platforma de vaccinare şi a perioadelor de înscriere. 
 
Deşi medicul de familie admite că a primit de la DSP Călăraşi instrucţiuni cu privire la modalitatea de înscriere, categoriile populaţionale admise pentru fiecare etapă, se constată că acesta nu a respectat prevederile Strategiei Naţionale de Vaccinare împotriva Covid-19“, arată informarea transmisă Ministerului Sănătăţii de către Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Călăraşi.
 
Vă mai recomandăm şi:
 
Detalii de ultimă oră despre platforma de vaccinare: 50.000 de persoane s-au înscris în prima oră, site-ul înregistrează 18.00o de utilizatori pe minut
 
„Campionii“ escrocheriilor prin metoda „Accidentul”. Ce sume imense au obţinut prin înşelăciune

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările