Călăraşi

articolul anterior articolul urmator

Mesajul unui doctor către guvernanţi: Stimate Sică şi măi dragă Neluţu. Vă scriu io, medicul de familie. Sunteţi bine cu căpocu?

44
14 Oct 2020 16:24:37
Autor: Ionela Stănilă
Noul coronavirus face ravagii în România FOTO Shutterstock
Noul coronavirus face ravagii în România FOTO Shutterstock

Un doctor le transmite guvernanţilor un mesaj acid după ce autorităţile au anunţat că monitorizarea pozitivilor asimptomatici sau a celor cu forme uşoare de COVID-19 să se facă de către medicii de familie.

În mesajul care a fost postat pe o pagină de socializare sunt explicate toate motivele pentru care medicii de familie nu pot face aceste lucru.

Redăm mesajul integral:

Stimate Sică şi măi dragă Neluţu,
 
Vă scriu io, medicul de familie.
 
1. Din 15 martie până acum am suportat şi respectat toate aberaţiile pe care le-ati emis şi le-aţi comis în domeniul sanitar.
 
2. Am învăţat pe de rost ordinele şi hotărârile pe care le-aţi dat într-o zi şi le-aţi modificat a doua zi.
 
3. Am dotat cabinetul în permanenţã cu echipament de protecţie şi substanţe biocide, cu costuri deloc neglijabile.
 
4. Am programări stricte, care să nu permită aglomerarea pacienţilor, dar sã-mi permită mie pauze dese între pacienţi pentru dezinfecţie.
 
5. Am educat pacienţii să înţeleagă rostul termometrizării şi al dezinfecţiei mâinilor ínaintea intrării ín cabinet. Ceea ce voi, cu toate mijloacele media şi nu numai pe care le aveţi, nu aţi reuşit la nivelul populaţiei ţării.
 
6. Am convins pacienţii de necesitatea purtãrii corecte a măştii şi nu-mi mai intră nici unul în cabinet fără mască sau cu masca pusă sub nas, stil Orban. Ceea ce voi,cu toate mijloacele media şi nu numai pe care le aveţi, nu aţi reuşit la nivelul populaţiei ţării, că şi de aia aţi venit cu ideea tâmpită a poliţiştilor "în civil"
 
7. Am monitorizat la domiciliu, telefonic, carantinaţi (cât timp legea a prevăzut această monitorizare) şi apoi, odatã cu apariţia L 136, izolaţi. TELEFONIC!
 
Acuma vreţi să-mi băgaţi pe gât monitorizarea la domiciliu a pozitivilor asimptomatici sau cu simptome uşoare, direct, face to face?! Sunteţi bine cu căpocu'?
 
Cu ce mă deplasez?
 
Unde mă echipez/dezechipez?
 
Unde pun echipamentul infectat?
 
Cum dezinfectez interiorul mijlocului de transport cu care m-am deplasat?
 
Şi-mi scoateţi ochii că-mi daţi 30 de puncte pentru fiecare monitorizat. Adică 30 puncte×3,5 lei=105 lei. 
 
Ştiţi ceva? Băgaţi-vi-i în cur! Viaţa mea şi a pacienţilor ne-covid pe care ar urma să-i consult la cabinet după ce termin cu monitorizarea din teren nu are preţ!
 
Şi nu,nu suntem nici sub arme şi nici la ordin! Suntem medici cu practică privatą!
 
PS: Neluţu, pandemia e la a doua cocoaşă. Medicii de familie au, prin grija partidului şi guvernului mult stimat şi iubit, cãte o cocoaşă pe fiecare vertebră! GATA!
 
Luată şi răspândită cu permisiunea autorului, dr. Mihaela Pop
 
Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, miercuri, 4.016 de noi cazuri de infectare cu SARS-COV-2, numărul total al îmbolnăvirilor ajungând astfel la 164.477. În ultimele 24 de ore, s-au înregistrat şi 66 de decese, bilanţul fiind de 5.601. În prezent, 686 de persoane sunt internate la Terapie Intensivă. În Bucureşti, rata de infectare este de 2,82 la mia de locuitori, iar 18 judeţe au trecut de pragul de 1,5.
 
Vă mai recomandăm şi:
 
Luptăm cu COVID cu măsuri haotice: „O să ajungem un popor îndobitocit şi obez“
 
FOTO Dragonu, cel mai mare furnizor de canabis din Alba Iulia, condamnat la ani grei de închisoare. Cariera infracţională  a traficantului de 31 de an

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

44 Comentarii

mihai radu
14.10.2020, 16:43:04

Dacă nu ne protejăm noi înșine,mască,dezinfectare și spălare,vom muri singuri în casă,mai avem un pic și sistemul medical va fi în colaps,nimeni nu ne va ajuta fiindcă toate țările din jurul nostru au aceleași probleme !

+12 (16 voturi)
Popa Pius
14.10.2020, 16:50:56

O avea dreptate sau nu, dar sigur doftorul ”e cu capu” rău de tot...

+4 (18 voturi)
Un cititor
14.10.2020, 16:59:00

Stimate Sică şi măi dragă Neluţu, Mesaj de doctor, ori de "Dottore" ? Cand puterea Sistemului Sanitar din Romania este depasita..................ce ar vrea "ASTA", -----platit de noi, care nu mai calcam pe la ei, pe la medicii de familie ---de teama infectarii, ce ar vrea "ASTA" sa se intample ?! Sa ne trimita pe luna ?! PSD-istul asta !!!!

-3 (19 voturi)
costea petre
14.10.2020, 16:59:30

La placinte inainte, la razboi inapoi.

+3 (19 voturi)
Un cititor
14.10.2020, 17:01:17

Si din cauza lui "ASTA" nu avem spitale suficiente si performante, sau sist. este subfinantat, ori nu avem medici destui----ca i-a alungat PSD-ul cu politicile lui mafioate. Iar acest "ASTA" are si el o vina !!! I-a votat !!!!

+1 (19 voturi)

Vezi toate comentariile (44)

Modifică Setările