Călăraşi

articolul anterior articolul urmator

Mesajul unui medic pentru cei care nu poartă mască, ce le transmite

0
4 Dec 2020 14:04:13
Autor: Ionela Stănilă
Cei care nu poartă mască, un real pericol pentru ceilalţi cetăţeni FOTO Adevărul
Cei care nu poartă mască, un real pericol pentru ceilalţi cetăţeni FOTO Adevărul

Dr. Camelia Truică, medic epidemiolog la Călăraşi transmite un mesaj de conştientizare către toţi cetăţenii care nu respectă regulile sanitare în actual context sanitar.

Iată ce mesaj a postat medicul pe pagina sa de socializare:

Cei care ştiţi că nu purtaţi totdeauna mască în mijlocul de transport în comun, la locul de muncă sau în orice spatiu închis, v-aţi întrebat vreodată dacă aţi putea fi sursă de infecţie pentru o persoană confirmată cu infecţie COVID 19?

V-aţi întrebat vreodată dacă vreuna dintre aceste persoane a suferit cumplit sau a decedat?

Cei care nu declaraţi, când sunteţi întrebaţi, toţi contactii -rude, prieteni,colegi,etc- considerând că le faceţi un bine că nu sunt carantinati,dar apoi aflaţi că sunt confirmaţi, că au forme severe de infecţie şi/sau au transmis şi altora, aveţi ceva pe conştiinţă?

Pandemia de COVID19 este dincolo de o mare problemă medicală şi socială,o problemă de conştienţă şi de adevăr. Fără a conştientiza fiecare riscul real şi fără a spune fiecare adevărul, vom fi departe de a controla infecţia.

Până joi, 3 decembrie 2020, la nivelul judeţului Călăraşi, numărul persoanelor confirmate cu noul coronavirus a ajuns la 4.584, 576 de persoane dintre acestea fiind declarate vindecate.
 
În carantină la domiciliu sunt 799 persoane.De la începutul pandemiei, la nivelul judeţului Călăraşi, s-au înregistrat 146 de decese. Rata incidenţei cumulative COVID-19 la 1.000 de locuitori, în judeţul Călăraşi, este de 3,20.

 

 Vă mai recomandăm şi:

Moartea în chinuri a unui bolnav de Covid-19, uitat pe un pat de spital. Familia reclamă un tratament inuman

 
Autorităţile schimbă tratamentul pentru COVID-19 după ce plasma nu şi-a dovedit eficienţa. Asimptomaticii nu mai necesită medicaţie

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările