Călăraşi

articolul anterior articolul urmator

Mii de bunuri contrafăcute, estimate la 980.000 lei, descoperite la frontieră

0
21 Jun 2021 11:29:50
Autor: Ionela Stănilă
Bunurile au fost confiscate de FOTO IGPF
Bunurile au fost confiscate de FOTO IGPF

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Călăraşi împreună cu reprezentanţi din cadrul Direcţiei Generale a Vămilor au descoperit într-un autocamion, cantitatea de 4.761 articole vestimentare, ce purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

Transportul cu haine a fost descoperit sâmbătă, în jurul orei 18.00, de poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Călăraşi. Aceştia au efectuat pe sensul de intrare în ţară controlul specific asupra unui autocamion, condus de către un cetăţean turc, în vârstă de 43 de ani. Acesta transporta conform documentelor de însoţire a mărfii, articole textile din Turcia pentru o societate din Suceava.
 
În urma controlului amănunţit efectuat, poliţiştii au descoperit faptul că o parte dintre bunurile transportate de către şofer sunt inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.
 
Procedând la inventarierea acestora, împreună cu reprezentanţi din cadrul Direcţiei Generale a Vămilor, a rezultat un total de 4.761 articole vestimentare care ar putea aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală.
 
Bunurile, în valoare de aproximativ 980.000 dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost indisponibilizate de către poliţişti la sediul S.T.P.F. Călăraşi.
 
În prezent, faţă de persoana în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare”, urmând ca la finalizarea verificărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.
 
Vă mai recomandăm şi:
 
Relatările presei din timpul gripei spaniole din urmă cu un secol seamănă izbitor cu cele actuale
 
Trei sferturi dintre români nu s-au vaccinat anti-COVID. Cum vede premierul rezultatele campaniei de vaccinare

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările